Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Bilim adamlarından Elmalı'ya ziyaret

BÖLGE

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi'nin öncülüğünde düzenlenen 'İslam ve Sanat Sempozyomu'na katılan bilim adamları, Elmalı'yı ziyaret etti.

Türkiye'deki üniversitelerin İlahiyat Fakültesi dekanları, İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) üyeleri ve öğretim üyelerinin de bulunduğu heyet, AÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke öncülüğünde Elmalı'ya geldi. Heyeti, Belediye Başkanı Ümit Öztekin karşıladı. Heyet, Elmalı'da Arkeoloji Müzesi, Elmalılı Hamdi Yazır Müzesi, Ömer Paşa Camisi, Vahab-i Ümmi Türbesi, Sinan-ı Ümmi Türbesi ve Elmalı'nın tarihi evlerini ziyaret etti.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Elmalı'nın Türk, İslam, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden kalan tarihi zenginliklerle dolu olduğunu belirtirken, "Bugün gezdiğimiz yerler de bunun en güzel kanıtı. Sizleri Elmalı'da ağırlamaktan, Elmalı'nın kültürel zenginliklerini sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duydum" dedi.

Heyete, Elmalı Sina-i Ümmi Müzik Topluluğu müzik dinletisi sundu. Belediye Başkanı Ümit Öztekin, heyete öğle yemeği verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.