Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

'Annem Benim İçin Okulda'

BÖLGE

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Annem Benim İçin Okulda' projesine katılan anneler sertifikalarını aldı.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle annelerin yaşamlarına dokunmak, hayatlarına farkındalık katmak, sosyal çevrelerini genişletmek, bilgi ve donanım olarak çocuklarına her türlü desteği verebilmeleri için 'Annem Benim İçin Okulda' projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Kepez'de 5 Anadolu Lisesi belirlendi. Okullarda eğitim alan öğrencilerin annelerine, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, ihmal ve istismar, etkili anne ve baba tutumları, ergenlikte aile tutumları, etkili iletişim ve eğitimde ailenin rolü konulu eğitimler verildi. İki hafta süren eğitime 340 anne katıldı. Yoğun ilgi gören eğitimin bitiminde Öğretmen Evi'nde düzenlenen törenle annelere sertifikaları verildi.
EVLATLARIMIZ İLE AYNI DİLİ KONUŞMAYI ÖĞRENDİK
Sertifika töreninde konuşan Fatma Aytar eğitimin kendisine büyük katkı sağladığını belirterek, "Aile içi yönlendirmeleri sayesinde evlatlarımız ile doğru bir iletişim kurma yolunda epey mesafe kat ettik. Eğitim ortamında evlatlarımızla aynı dili konuşabilmeyi, aynı duyguları hissedebilmeyi ve aynı ortamı soluyabilmenin farkına vardık. Çocuklarımız ile doğru bir iletişim kuramamanın onlarda nelere yol açabileceğini öğrendik" dedi.

MUTLU AİLE MUTLU ÇOCUK

Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Şakir Şen de "Kepez İlçe Müdürlüğümüz ile birlikte güzel bir projeye imza attık. Bu projeye Başkanımız Menderes Türel'in katkısı çok büyük. İlk eğitim okulda değil evde başlar. O yüzden annelerimizin eğitimi bizim için çok önemli. Mutlu aile mutlu çocuk, başarılı aile başarılı çocuk demektir" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.