Güney Haberci - Antalya'nın Bir Numaralı Haber Portalı

Alanya'da Yabancılar Mısır ve Suriye İçin Dua Etti

BÖLGE

Alanya'da ayin için toplanan Hristiyanlar, Mısır ve Suriye'de katledilenler için dua etti.

Alanya'da tarihi Hıdrellez Kilisesi'nde ayin için toplanan Hristiyanlar, Mısır ve Suriye'deki katliamlarda hayatını kaybedenler için dua etti.

Hacı Mehmetli Mahallesi'ndeki Ortodoks kilisesi Hıdrellez'de Yunan Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Yunan rahip Pater Visarion'ın yönettiği bir ayin yapıldı. Ayine katılanlar mum yakarak dua etti, ilahiler okudu.

Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlar için de dua eden Hristiyanlar, ayinin ardından evlerinde hazırladıkları yiyecekleri getirerek kahvaltı yaptı.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, Alanya'da yaşayan Hristiyanlar olarak ayda bir pazar günü ayin düzenlediklerini söyledi. Ayinde herkes için dua ettiklerini dile getiren Anzhela, "Mısır'da ve Suriye'de ölenlerin ruhu için de dua edildi" dedi.

Kendilerinin Müslüman bir ülkede yaşadıklarını ve ne kadar demokratik olduğunu gördüklerini söyleyen Anzhela, "Burada hep birlikte dua ediyor, mum yakıyoruz. Ortodoks insanlarımız Türkiye'de kendini güvende hissediyor. Ayin yapıyorsak bu, bunun ne kadar demokratik olduğunu gösteriyor. Müslüman ülkedeyiz ve sakin bir şekilde yaşıyoruz. Ev alanlar kendi dinlerine göre ayin de yapabiliyorlar. Bu bizler için mutluluk verici" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.