Hatırladınız mı bilmiyorum, 16 Nisan sonrasındaki yazımızda, “Artık iş düşünme zamanıdır” demiştik. Bu sözümüz, Aksu iş dünyasının çok geniş kesimlerinde olumlu bir şekilde yankılandı ve çok güzel geri dönüşler aldık. Referandum süreci boyunca yaşanan gerilimli ortamın artık geride kalması, Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya ve Aksu’daki iş adamlarını da umutlu bir perspektife sevk etti. Artık herkes, Yeni Türkiye’nin alt yapısını oluşturacak iktisadi hayatın temel taşlarının yerleştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

 

Aksu iş dünyasının tarım, turizm ve ticaret cephelerinde görev alan firmaların temsilcileri, ilçenin yakaladığı muhteşem değişim rüzgarının heba edilmemesi gerektiğini özellikle vurguluyor. Baharın getirdiği coşku dolu enerjiyi mübarek Üç Aylar’ın manevi iklimi ile birleştirdiğimizde, içimiz  iyimserlikle doluyor. Aksu için güzel şeyler, umut dolu projeler düşünmenin vaktidir diyoruz.

 

Aksu’nun ajandasında bulunan çok önemli projelerin 2017 yılı içinde start alması artık kesin gibi… Hastane, Kent Meydanı, Hükümet Konağı ve Mesire Alanı gibi yatırımlarda, eğer büyük bir aksilik çıkmazsa ilk kazmayı vuruyoruz. İlçeyi kördüğüm haline getiren mülkiyet sorunlarının aşılması konusunda da samimi gayretler her geçen gün artıyor.

 

Uzun sözün kısası, Aksu’yu tutabilene aşk olsun… Ancak, bütün bunların yanında “Aman nazar değmesin” demekten de kendimizi alamıyoruz. İlçemizin yakaladığı kalkınma rüzgarının sönüp gitmesini istemiyorsak, öncelikle kendi içimizde uyumlu bir çalışma ortamı gerçekleştirmeliyiz. Belediye Meclisinde olduğu gibi, siyasi partiler arasında, bürokraside ve hayatın her alanında uyumlu bir sürecin oluşmasını sağlamalıyız.

 

Aksu’da önümüzdeki 2 yıl içinde büyük bir atılım bekliyorsak, öncelikle “Ben” değil, “Biz” demeyi öğrenmeliyiz.  “Ben yaptım” demek yerine, “Biz başardık” demeyi tercih etmeliyiz. Eğer bunu yaparsak, birçok sorunun daha en başından çözüldüğünü görürüz. Tevazu büyük bir meziyettir…

 

Bu arada, siz değerli okurlarımıza, Markaksu ekonomi dergimizin 2017-Yaz sayısı için düğmeye bastığımızı da haber vermek isterim. Allah’ın izniyle ve sizlerin çok değerli katkılarıyla Ramazan ayında 6’ncı sayımızla yani “Altın Sayımız”la karşınızda olacağız… Sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir hafta dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.