Geçen hafta Çarşamba günü başlayan ve 3. Günün akşamında bitti derken gece sabaha karşı yeniden alevlenen Manavgat yangını, Antalya’da ve bütün ülkede herkesin yüreğini yaktı geçti.

O kadar orman yangınına şahit olduk, bu kadarını ilk defa gördük. İlk defa bu kadar ormanda yaşayan canlılar, insanlar, yerleşim yeri, ev, ağıl, sera cayır cayır yandı. Doğanın dengesi alt üst olmuş durumda.

Bölgeye gittiğimizde karşılaştığımız manzara tarifsiz diyebilirim. İki yanı ağaçlarla ve ormanla çevrili yollar da eskiden ilerlerken, şimdi hayalet ve hala dumanı, isi üzerinde hayalet yerlerle karşılaşmak nasıl da üzücü. 

Bu yangında öyle manzaralarla karşı karşıya kaldık ki içimiz sızım sızım sızladı. Bu yangında anılar yandı, kızların çeyizleri, geçmiş yılların birikimleri yandı. Gözyaşları sel oldu, feryatlar arşa ulaştı. İnsanlar çaresizlik içerisinde evlerinin yanışını uzaktan ağlayarak izlediler. Kimi bin bir emekle yetiştirdiği hayvanlarını kurtaramadığı için perişan oldu. Kimi yeni aldığı ve kredisini hala ödediği arabasını… İki büyüğümüz çaresizlik içerisinde korkudan kendilerini evlerine kapatarak dumanın ve alevlerin içinde can verdi. İki itfaiye eri yangın yerinde yaşamını yitirdi. Tabi bütün bunlar olurken yenidünyaya gelen bir oğlağa “mucize” adı verildi.

Yangın günü Antalya’da herkes Manavgatlı oldu. 18 ilçe yardım için adeta can attı. İlk gün bölgeye girilemese de, ikinci günden herkes yardımlarıyla soluğu Manavgat’ta aldı. Halkın duyarlılığı ve yardım severliği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Bu yardımlar, diğer günlerde de ihtiyaçlara göre devam etti ve halen de devam etmekte.

Sadece Manavgat değil tabi neredeyse aynı zamanda başlayan ve ülkemizin Akdeniz Bölgesini ağır bir şekilde yaralayan yangın; Adana, Osmaniye, Mersin, Muğla, Maraş, Kayseri, Manisa, Kütahya, İzmir, Diyarbakır ve daha birçok ilimizde onarılması güç ve zaman alacak hasarlara yol açtı. Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye’de yangından etkilenen yerler afet bölgesi ilan edildi. Şimdi o yerler de devlet eliyle yaralar sarılmaya başlandı.

Bu afette yaşamını yitiren kişilerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Gelmiş, geçmiş olsun Manavgat’ımıza, ülkemize…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.