Sizin oraların nesi meşhur güzel seslenişi ile çıkılan yolda 9.yılı yaşamanın gururunu yaşıyor Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX). Güneydoğu’dan, Trakya’ya, Doğu Anadolu’dan, Ege’ye, İç Anadolu ‘dan Karadeniz’e kısaca yedi bölgemizin şehirlerinden neredeyse tamamını bu fuar birleştirmiş, harmanlamış ve Antalya halkına ANFAŞ Fuar alanında sunmuş.  

İstatistiki bilgiler bu yıl fuarda tam 485 kurum ve firma bulunduğunu söylüyor. Pazar gününe kadar kapıları herkese açık olacak Yörex Fuarı, yediden yetmişe bütün ziyaretçilerine harika lezzetler sunuyor. Hem tadına bakabiliyor hem de istediğiniz kadar satın alabiliyorsunuz. Hepsi kaynağından, yöresinden geliyor.

Ülkemizin sahip olduğu lezzetleri burada görün, tadın ve alın derim. Ben öyle yaptım gittim, gezdim ve gördüm. Tarhanacı Baba’nın tarhanası, Mardin’in mercimek çorbası, Erzurum’un yağı, peyniri, Bitlis’in  fıstığı, balı, bastonu, Van’ın kedisi değişik lezzetleri, Batman’ın kadınları tarafından üretilen el işi takıları, tiftik halıları, Balıkesir’in peynir, zeytini, Kayseri’nin mantısı, çemeni, Konya Ovası’nın fasulyesi, Antep’in baklavası, Sakarya’nın süpürgesi… gibi gibi liste uzayıp gidiyor. Akşama kadar saysam bitmez siz en iyisi gidip yerinde görün.

Bu fuarda amaç ne kadar zengin bir mutfağa sahip olduğumuzun yanı sıra, yörelerimize ait tarihi ve zanaatı da yakından tanımış oluyorsunuz.

 Bu organizasyon da Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi biz yapan değerleri koruyarak, bir olduğumuzu gösteren en anlamlı fuar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.