Yayın hayatına 6 yıl önce başlayan Güneyhaberci Aksu Gazetesi olarak, ilk sayımızda, “işte bizim mahalle” adlı bir yazı dizisini başlattık. Bu çalışmamız oldukça ses getirdi. Bizler de uzun süre bu yazı dizisine, devam ettik. Ancak günün şartları ve yoğunlukları bu çalışmamıza ara vermemize neden oldu.

Altı yıl önce bu çalışmaları başlatmada ki amacımız; sevincimizi paylaşan, derlerimize ortak olan, 7 gün 24 saat görevlerinin başında olan mahallenin önderleri muhtarlarımızın dertlerini, sevinçlerini ve sorunlarını sizlerle paylaşmaktı. Bu paylaşımları yaparken de mahallenin sorunlarını buradan yetkili mercilere ileterek, çözüm üretmekti. Ayrıca mahallelerimizin tarihini ve güzelliklerini bilinmeyen yönleriyle dile getirmekti.

Şimdi, aynı düşüncelerle tekrar yola çıktık. Yolumuz mazisi 2 asıra dayanan, yani, 170 yıl önce Fethiye Karaçulha ve Manavgat’tan gelen yörüklerin oluşturduğu Dumanlar Mahallesi’ne düştü. Mahallesini tanıtan muhtar Kemal Özgenç, tarihi Osmanlı İmparatorluğu dönemlerine dayanan mahallenin 5 bin 500 metrekarelik bir alanı kapsadığını, bin kişilik nüfusa sahip olduğunu söyledi. Köyün iki mezarlığı, bir camisi ve okulu olduğunun altını çizen muhtar Kemal Özgenç, “Caminin tamirden, tuvaletinin bakımdan geçmesi gerekiyor. Bize hizmet gelmiyor ve bunun nedenini anlayamadık. Herşeyi yasal olarak istiyoruz, şahsi bir hizmet istemiyoruz” diye dert yakındı.


Işte Muhtar Kemal Özgenç söyleşisinde önce çıkan detaylar…

Kaç dönemdir muhtarsınız?

3 dönemdir muhtarım, son dönemde hiçbir hizmet alamadım.

Ne tür sorunlarınız var?
Son 3 yılda 152 ve 154 sokakta Büyükşehir Belediyesi mucır asfalt yaptı. Mahalle içinde Aksu Belediyesi de çok az bir yere asfalt yaptı. Biz mahalle olarak ihtiyaçlarımızı belediyeden almak zorundayız. Şu anda bu hizmetleri alamıyoruz. Vatandaşın arabası yolda çakılıp kalıyor, beni arıyorlar. Bana gelen şikayetleri aynen belediyeye iletiyorum çözüm üretilmiyor. Hemen bitişiğimizde yer alan Solak Mahallesi’nde mezarlık, park, şadırvan, yol yapılıyor ve orada kalıyor. Ben muhtar olarak Solak’a yapılan hizmetleri kıskanmıyorum. Aynı hizmetlerin bizim mahallemize de yapılmasını istiyorum.

Sorun nedir?
Siyasi bir sorun olamaz. Ben AK Parti için çalıştım ve çok fazla oy çıkmasını istedim. Referandumda ‘evet’ için çalıştım. Hatta bir çok kişiden daha iyi bir AK Partili olduğumu iddia ediyorum.

En acil asfalt ihtiyacı hangi bölgelere lazım?
Köklük ve Kocabük bölgesinde asfalt yok. Oralar çok güzel sera bölgesi. Adam serasından arabasına domatesi yüklüyor, araç mahalleden çıkmadan domates salçalık oluyor. Çünkü, yol yok. Araçlar beşik gibi sallanarak gidiyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı İsa Akdemir’i de aradım, ana arterde olan yolları yapabileceklerini, kırsal bölgeyi Aksu Belediyesi’nin yapacağını söyledi. Ben Türk vatandaşıyım, başka devletten mi hizmet isteyeyim.

Aksu Belediyesi’nin asfaltsız yerler için ihale açtığını ve hazırlık yaptığını biliyoruz. Sizin mahalle o listede olabilir mi?
Bize asfalt ihtiyacımızın olup olmadığı sorulmadı bile. Bazı meclis üyelerinin evlerinin kapısına kadar asfalt yapıldı. Biz şahsımıza değil, kamuya hizmet istiyoruz. Buradaki sera sahipleri de vergilerini ödüyor. Ancak ödenen vergiler bize hizmet olarak dönmüyor. Lütuf değil, yetkililerden hakkımız olan hizmeti talep ediyoruz.

Mezarlıkların bakımı Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Büyükşehir’e eksiklerinizi ilettiniz mi?
Defalarca ilettim. Ancak diriye saygı yok, ölüye de yok. Mezarlıklarımızda hayvan otlatılıyor. Mezarlıklar Daire Başkanı ile birebir görüştüm. Hep yapacaklarını söylüyorlar ama bir türlü yapmıyorlar. Mahalle temsilcisi Hüseyin Sütçüoğlu iyi bir insan. O da gidip anlatıyor sorunları ancak bu mahalleye hizmet gelmiyor.
Ben mahallenin fotoğraflarını Cumhurbaşkanı’na göndereceğim. Benim bir hatam varsa cezamı çekeyim. Ama hizmeti vermiyorlarsa elimden geldiği kadar uğraşacağım.

Başka ne gibi sıkıntılarınız var?
Köye elektrik geleli 40 yıl oldu, sokaklarda ışık hala yok. Gelip ölçüp gidiyorlar ancak çözüm yok. Yol iyi olmayınca, elektrik yanmayınca suç işleyen insanlar burayı mekan olarak belirliyor. Hırsızlık oluyor, insanların seralardaki ürünlerini söküp gidiyorlar. Ücra köşe olduğu için alkol almak isteyenler Aksu Çayı’nın kenarına gelip olay çıkarıp silah sıkılıyor. Bozuk yolda tehlikeli bir biçimde araç kullanan gençleri engelleyemiyoruz. Yol ve elektrik olsa bunlar olmaz.

Mahallenizde hiç mi iyi birşey olmuyor? Sohbetimizi olumlu bir olayla bitirelim lütfen…
Yıllar önce sel baskını nedeni ile seralarımız çok zarar görürdü. 30 yıldır mahalle mevlidi okutuyoruz ve Allah bizi o afetten koruyor.





















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.