Zeytinköy'de metruk binalar yıkıldı

MURATPAŞA Belediyesi, Yeşildere Mahallesi'nde ya da bilinen adıyla Zeytinköy bölgesinde kamu güvenliği ve sağlığını tehdit ettiğini tespit ettiği metruk yapıları yıktı.

26 Mart 2017 Pazar 12:27
 Zeytinköy'de metruk binalar yıkıldı
Antalya'nın sosyo-kültürel ve ekonomik olarak imkanları en kısıtlı bölgesi Zeytinköy'de Muratpaşa Belediyesi'nin başlattığı dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Yeni açılan yollar, bölgede inşa edilen Hacı Bektaş-Veli Kültür Merkezi, Zeytinköy Kadın Emeği Merkezi'yle mahalle sakinlerini dönüşümün bir parçası haline getirerek Zeytinköy'ü Antalya'nın güvenli bölgelerinden biri haline getirmeyi amaçlayan Muratpaşa Belediyesi, mahalle içindeki bakımsız ve metruk binalara ilişkin çalışmalarını tamamladı.



YAPILAR BELİRLENDİ
Çalışma kapsamında ilk olarak Yeşildere Mahallesi'nde ya da bilinen ismiyle Zeytinköy'de bakımsız, harabe ve terk edilmiş yapılar belirlendi. Yılsonunda, söz konusu yapıların sahiplerinde gerekli bildirimlerde bulunularak yasal süre içinde binaların yıkılması talep edildi. Yasal sürenin tamamlanmasının ardından Şubat ayı sonunda yerinde kontrol yapan ekipler, ikaza rağmen sahiplerince yıkılmayan yapıları tek tek belirledi.

YIKIMLAR GERÇEKLEŞTİ
Yapılan çalışmanın ardından toplanan Muratpaşa Belediye Encümeni, mahallenin içinde bulunduğu sosyal koşulları da göz önüne alarak sahipsiz ve harabe ve terk edilmiş halde bulunan yapıların 'üstün kamu yararı' gözetilerek yıkılması yönünde karar aldı. Söz konusu karara istinaden Muratpaşa Belediyesi ekipleri, hafta içinde, Emniyet Müdürlüğü'nün nezaretinde belirlenen binalarını yıkımını gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 26.03.2017 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.