Zeytinköy'de Sivas anması

MURATPAŞA Belediyesi, Sivas katliamının 25'inci yıl dönümünde Zeytinköy bölgesindeki Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde anma programı düzenledi. Törene, Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın eşi Ümran Uysal katıldı.

03 Temmuz 2018 Salı 10:50
Zeytinköy'de Sivas anması

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye tarihinin en acı olaylarından Sivas katliamının 25'inci yıl dönümünde anma programı düzenledi. Zeytinköy'deki Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programına Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın eşi Ümran Uysal, bölge sakinleri ve Alevi Dernekleri başkan ve yöneticileri katıldı.

Program, 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'ta bulunan ancak kaldıkları Madımak Otelinin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 aydın ve sanatçının anılmasıyla başladı. Belediye Başkanı Yardımcısı Kaçmaz, burada yaptığı konuşmada, Sivas katliamının üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen acısının unutulmadığını söyledi. Konuşmaların ardından anma programı, Değirmenönü Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu ve konuk sanatçı olarak İlke Türkdoğan eşliğinde Sarı Zeybek Türk Halk Müziği Korosu'nun dinletisiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 03.07.2018 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.