Vali Karaloğlu'nun 15 Temmuz Mesajı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

13 Temmuz 2019 Cumartesi 22:24
Vali Karaloğlu'nun 15 Temmuz Mesajı

Vali Münir Karaloğlu, 15 Temmuz 2016'da Türk tarihinin en karanlık gecelerinden ve aynı zamanda dönüm noktaların birinin yaşandığını söyledi. Vali Karaloğlu mesajında, "Öncelikle, o karanlık geceyi nurlu bir sabaha dönüştüren zaferi milletimize bahşeden Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Dik duruşun timsali Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la meydanlara inerek demokrasi mücadelesi veren kahraman milletimizin her bir ferdine selam olsun. Milletimizin yazdığı büyük 15 Temmuz Destanı'nın baş mimarı olan 251 şehidimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifa ve esenlikler diliyorum" dedi.

Üç yıl önce, 15 Temmuz 2016'da, milletçe büyük bir badirenin atlatıldığını belirten Vali Karaloğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Tüm dünya önünde büyük bir var olma, yok olma sınavı verdik ve şükürler olsun, alnımızın akıyla başardık. Henüz acıları da, coşkusu da taze… O gece, tarihte eşi benzeri az görülen hain bir saldırıya maruz kaldık ve Türk milletine yakışan örnek bir mücadeleyle bertaraf etmeyi başardık. Başta rabbimizin inayeti, sonra, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve en önemlisi de aziz milletimizin güçlü iradesi sayesinde, bir kere daha büyük bir zafer kazandık. Büyük milletimizi bu topraklarda istemeyenlere büyük bir ders daha verdik. Her bir karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış, her bir köşesi ayrı bir destana tanıklık etmiş bu cennet yurdun bizim olduğunu bir kere daha tüm dünyaya ilan ettik."

15 Temmuz Destanı diye anılan bu büyük zaferi, Malazgirt gibi, Çanakkale gibi, Büyük Taarruz gibi nesilden nesile anlatmak ve aktarmak boynumuzun borcudur" diyen Vali Karaloğlu, mesajında, "Bu borcu ifa etmek için 3. yıldönümünde de bir arada olacağız. O gece yaşananları unutmamak ve unutturmamak için milletçe meydanlarda olacağız. Bu vesileyle, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Büyük Taarruz'dan 15 Temmuz'a ve dünden bugüne bu cennet yurdun dört bir köşesinde bu topraklar için toprağa düşen ama makamların en yücesine erişen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. Büyük destanımızın 3. yıldönümü, aziz milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

BAYRAĞINI AL DA GEL ANTALYA'

Vali Münir Karaloğlu, sosyal medya hesaplarından da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Antalya Müzesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek olan 'Milli Birlik Yürüyüşü' ve ardından gerçekleşecek etkinliklere katılım için tüm Antalyalılara 'Bayrağını al da gel Antalya' çağrısında bulundu. Antalya Müzesi önünde saat 19.30'da başlayacak yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.