Vali Karaloğlu: Gençlik olmazsa olmazımız

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Antalya Şubesi'nin iftar buluşmasında lise ve üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

31 Mayıs 2019 Cuma 16:07
Vali Karaloğlu: Gençlik olmazsa olmazımız

İftarda gençlere seslenen Vali Karaloğlu, Türk milletinin hedefleri olan büyük bir millet ve Türkiye'nin büyük bir ülke olduğuna dikkati çekti. Vali Karaloğlu, “Sıradan bir millet ve sıradan bir ülke değiliz. Ümmetin gözü Türkiye'de, ümmetin gözü bu millette ve gençlikte. Bu ülkeyi de bu milleti de bu gençlik ayağa kaldıracak. Bir yere taşıyacak, o yüzden gençlik olmazsa olmazımız" dedi.

Türkiye'nin sosyal devlet anlayışıyla gençliğin iyi yetişmesi, iyi insan, iyi vatandaş olması için çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Karaloğlu, her şeyin devlet gücüyle yapılamayacağını, gençlikle ilgilenen, gençliğe yön veren, hedef koyan sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

TÜGVA'nın bu ihtiyaçla doğan bir STK olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Türkiye'nin 81 ilinde örgütlenmiş, Türkiye'nin çok önemli gençlik kuruluşlarından biridir. TÜGVA'dan beklentimiz çok. Çağın gençlerini derleyip toparlamak, belli bir hedefe yönlendirmek çok kolay bir iş değildir. Gençlerimizi farklı yönlere sevk eden, etkileyen çok fazla faktör var. Bununla ancak sivil toplum eliyle mücadele edebiliriz. Gençlerimizle ilgilenmek ve sahip çıkmaz zorundayız. Hedef milli ve yerli değerlerle donatılmış, ahlaklı, inançlı, hedefi olan bir gençliği ortaya çıkarmaktır. Hedefi olan bir millete de bu yakışır ve bu gerekir" ifadelerini kullandı.

İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Karaloğlu, hatıra fotoğrafı çektirdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.