Vali Karaloğlu: 16 milyon turist hedefliyoruz

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Nordik ülkelerinin büyükelçilerini makamında kabulünde, bu yıl 16 milyon yabancı turist hedeflediklerini, yılık ilk çeyreğinindeki verilerin umut verici olduğunu söyledi.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 16:07
Vali Karaloğlu: 16 milyon turist hedefliyoruz

Vali Münir Karaloğlu, Danimarka Büyükelçisi Svend Olling, Norveç Büyükelçisi Vegard Ellefsen, İsveç Büyükelçisi Annika Molin Hellgren ve Finlandiya Maslahatgüzarı Pekka Voutilainen'i makamında kabul etti. Büyükelçilerin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, büyükelçilerin Alanya'da fahri konsoloslarla yapacakları toplantının da hayırlı olmasını diledi.

2019 ARTIŞI BÜYÜK

Ziyarette, Nordik ülkelerden gelen turist sayısını 2016 yılı öncesi ve sonrası şeklinde değerlendiren Vali Münir Karaloğlu, 2019 yılının ilk dört ayında elde edilen rakamların bir başarı olduğunu ifade etti. İlk dört aylık dilimde 2018 yılına göre Norveçli turist sayısında yüzde 87, İsveçli turistlerde yüzde 42, Finlandiyalı tatilcilerde yüzde 14, Danimarkalı turist sayısında ise yüzde 18'lik bir artış olduğuna dikkati çeken Vali Münir Karaloğlu, "Bu yıl Antalya turizminde rekorları yenileyeceğiz. 16 milyon yabancı misafir hedefliyoruz. Nordik ülkelerden gelen turistleri de çok önemsiyoruz" dedi.

Antalya'nın Nordik ülkelerin vatandaşları tarafından sadece tatil yapılan değil aynı zamanda hayatlarını sürdürmek, için de tercih ettikleri bir şehir olduğunu belirtti. Özellikle Alanya bölgesini Nordik ülkelerden gelen turistlerin çok sevdiğini aktaran Vali Münir Karaloğlu, Antalya'yı gören ve yerleşen vatandaşların ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine, ekonomik işbirliklerinin ve turist sayısının artmasına vesile olacağını ifade etti.

TARIMSAL İŞBİRLİĞİ

Antalya'nın ana sektörü turizmin yanında önemli bir tarım merkezi olduğuna da dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, Antalya'da yıllık 6,5 milyon tondan fazla yaş sebze ve meyve üretildiğini, bunun büyük bir kısmının Nordik ülkeleri de dahil ihraç edildiğine vurgu yaptı.

Büyükelçiler ise Antalya'nın sadece turizm değil tarımsal verimliliğinden de istifade edebilmek, karşılıklı işbirliği kurabilmek için Antalya'ya geldiklerini belirti. Büyükelçiler, Vali Münir Karaloğlu'na misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederek, Ramazan ayını tebrik etti.

Vali Münir Karaloğlu, ziyaretin ardından Büyükelçilere Antalya'nın su altı zenginliklerini anlatan 'Su Altı Cenneti Antalya' kitabını, Tarihi Likya Yolu Yürüyüş Rehberi kitabı, Antalya'nın Tanıtım Filmleri ve Türk lokumu hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.