Uysal: İnsanın delisiyiz

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyecilik çalışmalarında güce ve paraya karşı insanı tercih ettiklerini belirterek, "Bizim en çılgın projemiz insan. Çılgına deli de diyebiliriz. Biz insanımızın delisiyiz" dedi.

15 Nisan 2015 Çarşamba 14:14
Uysal: İnsanın delisiyiz
Muratpaşa Belediyesi, Olof Palme, Rıfat Ilgaz, Dr. Fazıl Küçük ve İbn-İ Haldun adları verilen 4 parkın toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Açılışlar Yenigün Mahallesi'ndeki İbn-i Haldun Parkı'nda gerçekleşti. Buradaki törene CHP İl Başkanı Semih Esen ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal hariç, tüm milletvekili adayları katıldı.

Dans gösterileriyle başlayan törende konuşan Başkan Ümit Uysal, belediyecilik çalışmalarında güce ve paraya karşı insanı, insan hayatını değiştirmeyi tercih ettiklerini söyledi. Uysal, "Bizim en çılgın projemiz insan. Çılgına deli de diyebiliriz. Biz insanımızın delisiyiz. Bütün çalışmalarımız insanların hayatını bir kademe iyileştirmeye, mutlu etmeye, onların yüzünde tebessüm görmeye dönüktür" diye konuştu.

Bu çalışmaların sokakta turunç ağacı kokusu almaktan, çöp konteynerlerini yer altında olmasına, işsiz gençlerin belediyenin kurslarında meslek edinmesinin sağlanmasından, kent sakinlerinin belediyenin spor sahasında, yüzme havuzunda çok az ücretle spor yapabilmesine kadar geniş bir yelpazeye sahip olduğunu anlatan Uysal, şunları söyledi:

"Engelli vatandaşlarımız ya da engelli bir yakını olan 7 gün 24 saat telefon açtığında belediyeden hizmet alabilmeli, yaşlınız varsa yine aynı şekilde. Çalışan anneyseniz ve paranız kreşlere yetmiyorsa belediyenin kreşine çocuğunuzu güvenle bırakabilmelisiniz. Bizim kreşler 200 liradır. Torpil sökmez. En düşük gelirlilere hitap eder. 3 tane halk çamaşırhanemiz var, ihtiyaç varsa 20 tane daha açarız. Öyle sağa sola kule dikmiyoruz. Bizim merkezimizde insan hayatı var. Harcadığımız her kuruş insanımızadır. İyi günde kötü günde beraberiz. Teşekkür beklemiyoruz, zaten görevimiz. Sizlerin parasını, sizlere harcıyoruz. Ranta harcamıyoruz. Sevgiye saygıya harcıyoruz, yaşam kalitesine, insana harcıyoruz."

Konuşmasının ardından Başkan Uysal, partisinin il ve ilçe başkanları ve milletvekili adaylarıyla birlikte açılış kurdelesini kesti.

Muratpaşa Belediyesi'nin 1986 yılında bir suikasta kurban giden İsveç Başbakanı Olof Palme'nin adını verdiği 2 bin 700 metrekare büyüklüğündeki park ve Kıbrıslı politikacı Dr. Fazıl Küçük Parkı adını taşıyan 2 bin 355 metrekarelik park, Güzeloba Mahallesi'nde yer alıyor. 2 bin 100 metrekare büyüklüğünde 'Hababam Sınıfı' romanıyla tanınan şiir, roman öykü yazarı Rıfat Ilgaz'ın adını taşıyan park Doğuyaka Mahallesi'nde. Modern sosyolojinin öncülerinden kabul edilen İbn-i Haldun'un adını taşıyan 2 bin 400 metrekarelik park ise Yenigün Mahallesi'nde açıldı. Parklarda, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, basketbol sahaları, oturma gruplarıyla ismi verilen kişinin maskı ve özgeçmişleri yer alıyor. 

Son Güncelleme: 15.04.2015 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.