Uysal: 23 Bin iş müracaatı var, 7 Bin'i üniversite mezunu

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sınav Koleji'nde bir araya geldiği öğrencilere, "Belediyemize 23 bin 200 iş müracaatı var. 7 bini üniversite mezunu. Sizler, doğru seçim yapın ve fark yaratın" dedi.

26 Kasım 2016 Cumartesi 13:40
Uysal: 23 Bin iş müracaatı var, 7 Bin'i üniversite mezunu
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, okul ziyaretleri kapsamında bu hafta Sınav Koleji'nde öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Uysal, kamu yönetiminden edebiyata, spora ve üniversite sınavlarına sohbet ettiği gençlerin sorularını yanıtladı. Başkan Uysal, yerel kamu hizmetinin görev ve sorumlulukları ve demokrasiyle bağlantısına dikkati çekerek başladığı konuşmasında, gençlere, "Bizi biz yapan, kendimiz olma nosyonunu geliştiren edebiyatla, sanatla bağlarınızı hiç koparmayın" dedi. Başkan Uysal, “Gerçek bilgiye, bilgelik üreten tarihsel bilgi ışığında gerekli bakış açısını oluşturabilmek için dünya klasiklerini ve yerli klasikleri okumamız gerekiyor" diye konuştu.
Dostoyevski'nin 'Suç ve Ceza', Kemal Tahir'in 'Esir Şehrin İnsanları', Mithat Cemal Kuntay'ın 'Üç İstanbul', Memduh Şevket Esendal'ın 'Ayaşlı ve Kiracıları' romanlarından karakter ve dönem çözümlemeleriyle devam eden konuşmasında Başkan Uysal, her ne kadar üniversiteye hazırlansalar da gençlerin spor ve sanatla uğraşmalarının onları sınavda daha başarılı kılacağını söyledi.



'FARK YARATIN'
Gençlerin “Biz de istiyoruz ama sistem müsaade etmiyor?" serzenişlerinde haklılık payı bulunduğu da ifade eden Başkan Ümit Uysal, "Ama bence haftada 3 gün kendini yoracak şekilde spor yapan çocuk, enerjisini, dikkat dengesini daha iyi sağlar. Sanat dalıyla uğraşan çocuk dikkatini toplamada çok daha iyidir. Spor, sanat insanının endorfin salgılamasını sağlar ve bu da rahatlamış bir insan ortaya çıkarır" dedi.
Bunun bir alışkanlık halinde üniversite yılları ve kişinin sonraki yaşamında devam etmesinin de önemli olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Bu tip uğraşlar sizin ilerleyen yıllarda fark yaratmanızı sağlayacak. Muratpaşa'ya 23 bin 200 iş müracaatı var. Bunların 7 bini üniversite mezunu. Doğru seçim yapın ve fark yaratın" dedi. 

Son Güncelleme: 26.11.2016 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.