UNESCO'dan Başkan Uysal'a tebrik

BİRLEŞMİŞ Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu, Yivli Minare Camii'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste'sine kabulü dolayısıyla Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a katkılarından dolayı tebrik mektubu gönderdi.

29 Kasım 2016 Salı 12:14
UNESCO'dan Başkan Uysal'a tebrik
Sokakları ve yapılarıyla sadece mimari açıdan değil insanların yaşam şekli, davranışları, gelenekleri ve sosyal yönleriyle Antalya tarihini günümüze taşıyan Kaleiçi'nde Muratpaşa Belediyesi'nin çalışmaları sürüyor. ITB Berlin ve Utcrecht gibi dünyanın en önemli turizm fuarlarında ve Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya'da Kaleiçi'ni tanıtan Muratpaşa Belediyesi, son olarak aynı çalışmayı Uluslararası Yapex -Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'nda (YAPEX) yaptı. Muratpaşa Belediyesi'nin da desteğiyle 24- 26 Ekim tarihlerinde Paris'te UNESCO Genel Merkezi'nde yapılan görüşmelerde aralarında Yivli Minare Camii'nin de yer aldığı Türkiye'den 10 kültürel miras alanı UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne kabul edildi.

Temmuz ayında Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen UNESCO Dünya Mirası Komitesi 40'ıncı oturumunun son aşaması olan Paris görüşmelerinde Yivli Minare Camii'nin Geçici Liste'ye kabulün ardından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a tebrik mektubu gönderdi. Prof. Dr. Oğuz, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye'nin sahip olduğu evrensel kültürel ve doğal değerlerimizin dünyaya tanıtılması ve kültürel mirasın korunması konusundaki hassasiyetiniz Milli Komisyonumuz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Türkiye'nin önemli kültürel miraslarından biri olan üstün evrensel değere sahip Yivli Minare Camii'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne kaydedilmesi sürecindeki değerli katkılarınız dolayısıyla şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına sizleri tebrik eder, saygılar sunarım." 

Son Güncelleme: 29.11.2016 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.