Ulu Cami projesi ihaleye çıkıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilecek Ulu Camii Projesi ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi, 13 Ekim'de yapılacak. tarihinde ihaleye çıkıyor.

06 Ekim 2016 Perşembe 14:51
Ulu Cami projesi ihaleye çıkıyor
Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi'nde otogar karşısında yer alan eski Köy Hizmetleri alanında yükselecek Ulu Camii Projesi ve İslam Eserleri Müzesi için start verildi. Proje, 13 Ekim Perşembe günü ihaleye çıkıyor. Proje dahilinde 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanı, 450 kişilik konferans salonu, 108 kişilik toplantı salonu, fuaye, kafeterya, kütüphane, şadırvan, gasilhane, morg, abdesthaneler, teknik-idari ofisler, çocuk oyun- bakım üniteleri ile 700 araç kapasiteli otoparkın yanı sıra taziye ve cenaze alanı da bulunuyor.

YENİ BİR KÜLTÜR VE YAŞAM MERKEZİ OLACAK
İçerisinde yer alan tesisler ve yeşil alanlarıyla Ulu Camii ve İslam Eserleri Müzesi, sadece bir camii projesi değil aynı zamanda Antalya'nın yeni bir kültür, yaşam ve cazibe merkezi olarak gelecek nesillerce de kullanılabilecek.

12 BİN METREKARE YEŞİL ALAN
Cami, geleneksel mimari korunarak, Antalya'nın özgün kültürünü de yansıtan, modern teknolojiyle bütünleşmiş bir formda tasarlandı. Klasik Osmanlı camilerinin gelenekselleşmiş şemasını stilize eden bir çalışma yapıldı. 42 bin 800 metrekarelik proje alanının 12 bin 800 metrekaresi de yeşil alan olacak. 20 küçük, 7 orta, 1 adet de büyük kubbenin bulunacağı camii projesinin dış kaplamalarını doğal taşlar oluştururken, iç kaplamaları ise doğal, taş ve ahşap ağırlıklı olacak. İnşaatta Antalya'nın beyaz taşları kullanılacak.

Son Güncelleme: 06.10.2016 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.