Tütüncü'den siyasilere centilmenlik teşekkürü

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, siyasi partilerin, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde, Kepez'de centilmence mücadele ettiğini belirterek, “Bu centilmence mücadeleyi gerçekleştiren bütün partilerimizin ilçe başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 12:59
Tütüncü'den siyasilere centilmenlik teşekkürü

Belediyesinin Temmuz ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Hakan Tütüncü, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri'ni değerlendirdi. Başkan Tütüncü, “Siyasi söylemleri burada ifade etmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü demokrasilerde son sözü halk söyler, halk ne söylerse güzel söyler. Sandıktan çıkan irade demokratik toplumun gereklerini içselleştirmiş her insan için baş tacı edilecek en önemli karardır" dedi.

DEMOKRASİ REKORU KIRILDI

24 Haziran seçimlerinin, çok önemli bir o kadar da zor bir seçim olduğunu aktaran Tütüncü, şunları söyledi:

“Ama kampanya döneminde, seçim günü, akşamı ve ertesi günkü tabloda Türkiye'nin ciddi bir demokratik olgunluğa eriştiğini gördüm. En önemli seçim, çok güzel bir ortamda, ciddi demokratik olgunluk içerisinde geçti. Birkaç münferit hadise dışında demokratik, güzel bir seçim kampanyası oldu. Katılımın yüzde 88'lerden fazla olması inanılmaz bir rekordur. Demokratik toplum, burada çok önemli bir virajı dönmüştür. Siyasi temsil, yüzde 97 oranında parlamentoda temsil edilecek. Bu da Cumhuriyet tarihinde ilk defa olan bir hadise."

'KEPEZ'DE SEÇİM CENTİLMENLİĞİ VARDI'

Başkan Tütüncü, 24 Haziran seçimlerinin Kepez'de nasıl geçtiğiyle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye'nin geneline hâkim olan seçim güzellikleri Kepez'de de yaşandı. Partilerimiz, Kepez'de daha önceki seçimlere oranla daha centilmence mücadele etti. Bu centilmence mücadeleyi gerçekleştiren bütün partilerimize, ilçe başkanlarına, yöneticilerine teşekkür ediyorum. Birçok seçimlerde görmediğimiz siyasi olgunluğu Kepez'de hep birlikte yaşamış olduk. Elbette tüm siyasi partiler Kepez'de, siyasi olgunluk ve centilmenlik içerisinde düşüncelerini, programlarını anlattılar, seçim çalışmasını yaptılar. Centilmence bu davranışı ortaya koymalarından dolayı meclis üyelerimiz nezdinde temsil ettikleri partilerin ilçe yönetimlerine teşekkür ederim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.