Türk yemekleri kapışıldı

Muratpaşa Belediyesi'nce, ramazan ayına özel olarak bu yıl ilki gerçekleştirilen '7 Renk Kültür Festivali'nde sadece şarkılar, türküler, halaylar değil, yöresel yemekler, tatlılar, içecekler, peynirler de yarıştı. Stantları ziyaret edip yemeklerin hazırlanışını izleyen Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, haşlanmış mısır üzerine hazırladığı sosu döküp, bardağı 5 TL'den satışa sundu.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 10:28
Türk yemekleri kapışıldı
YEMEKLER YARIŞTI
Hemşehri derneklerine tahsis edilen stantlarda pişirilen Tunceli'nin keşkek, dövme çorba, pilavı, Kayseri'nin pastırmalı yemekleri, Mardin'in kaburga, işkembe, mumbar (bumbar), hindi dolması, Sivas'ın madımak çorbası, Diyarbakır'ın patlıcanlı babagannuşu, kapışılan yemekler arasında yer aldı. Antalyalılar, daha birçok ilin yöresel çiğ köfte, yemek, tatlı ve baklava çeşitlerinin tadına bakma imkânı buldu.

PEYNİR, TATLI, REÇEL VE HELVALAR
Daha birçok ilin yöresel yemeklerinin pişirilip satışa sunulduğu stantlarda Gaziantep'in fıstıklı baklavası, farklı illerin 'bici bici', 'kalburabastı', 'Mevlevi', 'höşmerim' adlı tatlıları, helva ve reçelleri de en çok satılan ürünler oldu. Hatay'ın kahvaltılık zeytinyağlı çökeleği, Van'ın otlu, Erzurum'un küflü, Erzincan, İzmir tulum ve Karadeniz'in tel peynirleri, Antalya'nın narenciye, incir, patlıcan, muz, keçiboynuzu reçelleri de kapışıldı. 

Son Güncelleme: 03.08.2013 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.