Turizm Esnafının Sıkıntıları Vali Öztürk’e İletildi

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok ve beraberindeki Başkanlar Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’e bir ziyarette bulunarak turizm esnafının sorunlarını içeren bir dosya sundular.

05 Ağustos 2013 Pazartesi 15:55
Turizm Esnafının Sıkıntıları Vali Öztürk’e İletildi
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok nezaretinden Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’e bir ziyarette bulunan Başkanlar özellikle Kemer, Alanya ve Manavgat ilçelerinde sıkıntı yaşayan turizm esnafının sorunlarını içeren bir dosya sundular. Ziyarete AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Başkan Vekili Adlıhan Dere, AESOB Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Akça, AESOB Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı D.Ali Akkaya, AESOB Denetim Kurulu Üyesi Sedat Karagöz, Kemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Kemer Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Tıraş ile Manavgat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Atilla Yıldız katıldı. Ziyarette turizm bölgelerinde iş yapan esnafın yaşadığı sıkıntılar dile getirilirken, esnafın turizmden yeteri kadar pay alamadığını ve bunun sebebinin de tur operatörlerinin esnafı kötülemesi olduğunu belirttiler. En önemli sorunlarının hanutçuluk ve shopping olduğunu da dile getiren Başkanlar bu sorunun çözümü adına bugüne kadar başlatmış oldukları mücadeleden de henüz somut bir sonuç alamadıklarını turizm bölgelerine gelen turistlerin ise dilediğince ve özgürce çarşı ve pazarlarda dolaşması gerektiğini söylediler.

Haddinden fazla taksi var
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ise Birlik tarafından şehir merkezindeki alışverişi canlandırarak turistleri çarşı esnaflarıyla buluşturmak amacıyla Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 3 farklı dilde afişler hazırlandığını ve bu afişlerin ilk etapta, kent içi ulaşımını sağlayan 50 adet otobüse giydirildiğini belirtti. Bu afişlerin mutlaka yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini ve bu sayede de çarşıların bir nebzede olsa hareketlenebileceğini de söyleyen Başkan Sevimçok, benzer bir çalışma olarak broşür şeklinde el ilanları da hazırlatacaklarını ve gerekli izin verildiği takdirde bunları da havaalanlarında Antalya’ya gelen turistlere dağıtarak bu şehrin çarşı ve pazarlarını da turiste tanıtmak istediklerini belirtti. Vali Sebahattin Öztürk ise hazırlanan bu çalışma taslağının önce görülmesi gerektiğini ve ondan sonra hayata geçirilebileceğini söyleyerek esnafın sıkıntılarını bildiğini ve sorunlara hassasiyetle yaklaştıklarını belirtti. Vali Öztürk, esnaf sayısının çok fazla olduğunu da dikkatleri çekerek özellikle taksi sayısının olması gerekenin çok çok üzerinde olduğunu söyledi. Bu kadar çok esnafın olduğu yerde de çoğu esnafın iş yapamamasının gayet normal olduğunun altını çizen Vali Öztürk ayrıca, esnaf sayısına bir sınırlandırma ve düzen getirilmesi gerektiğini de ifade etti.
 

Son Güncelleme: 05.08.2013 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.