Türel: Yurtlarla ilgili referans listeleri elimizde

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyeye ait toplam 348 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci yurdunu TÜRGEV'E tahsisinde saklı gizli bir durumun olmadığını belirtti.

11 Eylül 2014 Perşembe 13:37
Türel: Yurtlarla ilgili referans listeleri elimizde
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyeye ait toplam 348 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci yurdunu TÜRGEV'E tahsisinde saklı gizli bir durumun olmadığını belirterek, bunu eleştiren CHP'lilere “Bu adımı iyi ki de atmışız. Geçmişte de yurtların işletmesine yönelik birçok husus var. Referans listeleri elimizde. Hangi CHP'lilerin, hangi genel başkan yardımcılarının referanslarıyla o yurtlardan yararlanıldığını biliyorsunuz" diye seslendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclisi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde konferans salonunda toplandı. Gündem görüşmeleri öncesi söz alan CHP Gurup Sözcüsü Songül Başkaya, meclisin geçen ay gerçekleyen toplantısında Belediye Başkanı'na kamu kurum ve kuruluşları, kamu yarına çalışan sivil toplum örgütleriyle işbirliği protokol yapma yetkisinin oy çokluğuyla verildiğini hatırlattı. CHP'nin söz konusu yetkiye ilişkin kaygılarını dile getirdiğini belirten Başkaya, “Özellikle yapılacak protokollerle ilgili meclisin bilgilendirilmesi açısından önemli olacağını şeffaf bir idarenin oluşturulması için ifade etmiştik" dedi.

Bu protokol yetkisine bağlı olarak CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirilen Gülveren Mahallesi'nde bulunan öğrenci yurdunun Türkiye Gençlik ve Eğitim Vakfı'na (TÜRGEV) devrinin yapıldığını, sonrasında Altındağ Mahallesi'nde yurda çevrilen Büyükşehir lojmanlarının yine TÜRGEV'e devrini öğrendiklerini açıklayan Başkaya, “Bu konuda meclisin bilgilendirilmesini, hangi şartlarla protokol yapıldığı ve protokol örneğinin gruplara sunulmasını istiyoruz. Ayrıca sizden kamuoyunda tartışma yaratacak, kamuoyunu gerekecek tahsis ve işlemleri yapmamanızı istiyoruz" diye konuştu.

ÇYDD TAHLİYE EDİLMEK İSTENİYOR
CHP Sözcüsü Başkaya, TÜRGEV'in yönetim kurulunda kimin yönetici olduğunun çok iyi bilindiğinin altını çizerek devam ettiği konuşmasında Antalya'da ayrıca Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üzerinden bir takım tartışmaların kent gündeminde olduğunu söyledi. Başkaya, “Belli gruplara belediyenin olanaklarının kaygı ve endişe verecek düzeyde kullandırıldığı iş ve icraatlar görüyoruz" dedi.

TÜRGEV PROTOKOLÜ MECLİSE GELECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, TÜRGEV'le imzalanan protokolün bilgilendirme amaçlı meclise gelmek zorunda olduğunu fakat yurtdışında bulunduğu için meclis gündeminin başkan vekilince hazırlandığını söyledi. Protokolün gelecek mecliste bilgilendirme amaçlı meclis gündeminde yer alacağını kaydeden Başkan Türel, “Saklanan, gizlenen bir şey yok" dedi.

'TÜRGEV ÖNEMLİ GÖREVLER İFA EDİYOR'
TÜRGEV'in kamu yarına çalışan bir dernek olduğunu belirten Menderes Türel, “Bu adımı iyi ki de atmışız. Eğitim ve öğretim sezonun açılırken o yurtların nasıl çalıştırılacağı muallakta kalacaktı. Geçmişte de yurtların işletmesine yönelik birçok husus var. Referans listeleri elimizde. Hangi CHP'lilerin, hangi genel başkan yardımcılarının referanslarıyla o yurtlardan yararlanıldığını siz de çok daha iyi biliyorsunuz" şeklinde konuştu. TÜRGEV'in Türkiye'de eğitim noktasında çok önemli görevler ifa ettiğini savunan Başkan Türel, imzalanan protokolün Büyükşehir Belediyesi'ne yük getirmediği gibi yurtlarda düzen oluşturmaya, sistem kurmaya yönelik çalışmalara büyük katkı sağlayacağını söyledi.

'YAPTIĞIMIZ İŞTEN EMİNİZ'
Fakat bunun üzerinden dönen siyasi tartışmaları engelleme imkanına sahip olmadıklarını kaydeden Türel, “Yaptığımız işten eminiz. Çok doğru bir karar aldığımızı düşünüyoruz" dedi. Türel, ayrıca mecliste görüşmeleri tamamlanan 'torba yasada' belediyelerin yurt açma imkanına sahip olduğunu kaydetti, “İmkan dahilinde bütün belediye başkanlarının eğitime daha çok önem vermesi kanunen de mümkün, gerekli adımları atmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

ANSAN PROTOKOLE UYGUN DAVRANMADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya'nın gerilmesini en son isteyecek kişinin kendisi olduğunu belirterek devam ettiği konuşmasında kimseyi kırıp dökmek gibi bir amacı bulunmadığını söyledi. ANSAN ve ÇYDD gibi konularda hassasiyetinin Antalyalılar tarafından çok iyi bilindiğini kaydeden Menderes Türel, “Antalyalı bizi iyi tanıdığı için o tartışmalardan çekinmem" dedi. ANSAN'ı, Kalekapısı'nda bulunduğu noktada geçmiş başkanlığı döneminde 'Tahliye edilemez' diyerek koruduğunu fakat sonrasında kurumun Büyükşehir Belediyesi'yle imzaladığı protokole uygun davranmadığını söyledi. Bu haliyle ANSAN'ın bir çay ocağına dönüştüğünü belirten Türel, “Bu nedenle şehit ailelerinin çocuklarına eğitim bursu temini için tercihte bulunduk. Fakat konu yargıda, yargının vereceği karar göre süreci takip edeceğiz" dedi.

ÇYDD'NİN TAHLİYESİNİ CHP'LİLER İSTEDİ
ÇYDD'nin yerinin farklı bir konu olduğunu belirten Türel, eski İl Özel İdare binasının yıkılmasıyla kent merkezinde çok önemli bir proje alanı çıktığını kaydetti. Projenin Kadınyarı ve Yavuz Özcan Parkı'nı içine alacak şekilde genişletileceğini ve parkın içinde, engelli bireylere yönelik kafe hariç, ÇYDD'nin kullandığı yapı dahil tüm ünitelerin kaldırılacağını açıklayan Başkan Türel, “Ben işimi iyi yapmaya çalışıyorum. Tahliye etmek gibi derdimiz yok" dedi. Başkan Türel, ayrıca ANSAN ve ÇYDD tahliyesine yönelik taleplerin CHP içinden geldiğini de sözlerine ekledi.

SARIOĞLU'NA 'ZENNE' BENZETMESİ
Toplantıda MHP Gurup Sözcüsü Selçuk Senirli, MHP'den istifa ederek Ak Parti'ye katılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı' olarak son parti rozeti taktığı Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu için 'zenne' benzetmesi yaptı. Senirli, “Kim nereye geçecekse geçsin de belediyeler Antalya'ya hizmet etmeye başlasın. Geçecek olan kim varsa bir geçsin, kimi alacak kimi vereceksiniz verin de bir rahatlasın ortalık" diye konuştu. Sarıoğlu'nun katılmadığı toplantıda Başkan Türel, MHP sözcüsünü, ifadelerinde daha dikkatli olmaya davet etti.

UNCALI YENİDEN DEFİNE AÇILIYOR
Mecliste ayrıca, daha önce yer kalmadığı gerekçesiyle define kapatılan Uncalı Kent Mezarlığı'nın yeniden define açılmasına yönelik Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın önergesi kabul edildi. Başkan Türel, Uncalı Kent Mezarlığı'nda defin yapılacak boş alanlar saptandığını belirterek, “Definle ilgili günde 5 kişi şahsımı arıyor. Torpile gerek yok. Doluncaya kadar dolsun. Dolduktan sonra yapılacak bir şey kalmıyor. Az bir miktar kalmış. Ne sizi ne bizi arasınlar. Vatandaşa eşit hizmet. Başkan torpiline gerek kalmasın" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 11.09.2014 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.