Türel: Akaydın'a oy verilirken ellerin titremesi lazım

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP'nin 4'üncü sıra milletvekili adayı Mustafa Akaydın'ın Başbakan'a hakaretten hapis cezası aldığını belirterek, "Antalyalıların ellerinin titremesi lazım birilerini hesap vermekten kurtarıyorsa" dedi.

08 Nisan 2015 Çarşamba 18:14
Türel: Akaydın'a oy verilirken ellerin titremesi lazım
Başkan Türel, Serik ve Aksu ilçelerini kapsayan gezide otobüste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türel, partisinin milletvekili aday listesini "Müthiş bir liste" olarak değerlendirdi. Antalya'nın özellikle eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'la inanılmaz bir ivme kazanacağını söyleyen Türel, "Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlığı Antalya'ya geliyor. Antalya'nın şöyle bir yatırımlarını düşünün, hızlı tren, Alanya otobanı, Kuşyuvası yolu, raylı sistem, Kaş- Gömbe, Elmalı- Korkuteli yolları, Batı Çevre Yolu, Kuzey Çevre Yolu, kruzaviyer limanı" diye konuştu.

Elvan'ın seçimlerden sonra yeni kurulacak Ak Parti hükümetinde bakanlık görevine devam edeceğine inandığını belirten Türel, "Antalya'ya gönderildiyse bunun muhakkak bir hesabı vardır" dedi. Elvan'ın Ak Parti içinde en güçlü isimlerden olduğunu belirten Türel, "Çok da iyi dostumdur. Bürokrasiden gelen, devleti çok iyi bilen, müthiş çalışkan, müthiş efendi bir insan. Türkiye'nin en önemli yatırımcı bakanı Antalya'ya geldi" diye konuştu. Elvan'ın listede ilk sırada yer almasıyla Antalya'nın hizmet gücünün 'korkunç' arttığını söyleyen Menderes Türel, listeyi heyecanla karşıladığını söyledi.

'LÜTFİ ELVAN İÇİN ISRARCI OLDUK'

Menderes Türel, listenin teşkilat ağırlıklı olduğuna yönelik değerlendirmelere "Olabilir" diye karşılık verdi. Türel, "Bizim teşkilatımız uyumlu. Uyumlu teşkilat, içinde temsilci çıkartabilir. Çelişkileri bulunan teşkilat çıkartamaz" diye konuştu. Listeler hazırlanırken herhangi bir aday önerisi olmadığının altını çizen Başkan Türel, şunları söyledi:

"Hiçbir zaman da olmaz. 'Menderes Türel'in kontenjanı var.' Yok ya, öyle bir kontenjan olamaz. Komedi bunlar. Ben sadece prensipleri söylerim, isim önermem. Bir tek isim konusunda Lütfi beyin Antalya adayı olmasında ısrarcı olduk. Kendisiyle de konuştum. Motive etmeye çalıştım. Müthiş iş yapacağız. Antalyalılar umarım bu fırsatı iyi değerlendirir. Antalya böyle bir fırsatı, 'Ben Antalya'nın artı bir milletvekiliyim' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birlikte, ne zaman yakalar bilmiyorum."

BULUT'UN ÇIKIŞI DUYGUSAL

Menderes Türel, 14 kişilik listede yer verilmeyen Cihan Bulut'un sosyal paylaşım sitesi twitter'den çıkışına ilişkin "Olabilir" yorumunda bulundu. Listede 13'üncü sırada yer alan Murtaza Tamyürek'in sahte fatura davasından beraat ettiğini belirten Başkan Türel, "Bu dönemler herkesin duygusallaştığı dönemlerdir. İnsanlar duygularını dile getirebilirler. O da duygusal bir davranışta bulunmuş" dedi.

'SENA NUR ÇELİK ÇOK DEĞERLİ BİR İSİM'

Ak Parti'nin İstanbul 1. Bölge aday adayıyken Antalya'dan 5'inci sıra adayı gösterilen Sena Nur Çelik'e ilişkin sorulara ise Türel, Çelik'in Harvard Üniversitesi mezunu, 28 yaşında çok değerli bir isim olduğunu söyledi. Türel, "Ailesi Alanyalı. Genel Merkezimiz, Alanya'dan bir aday değerlendirmesi hususunda böyle karar vermiş. Hem genç, hem kadın" dedi.

Türel, CHP'nin 4'üncü sıra milletvekili adayı olan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'la ilgili de bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Akaydın'ın belediye başkanlığı dönemine ilişkin dosyalar üzerinden bir çalışma sürdürdüklerini belirten Başkan Türel, "Çok enteresan hapis cezası varmış. Başbakana hakaretten hapis cezası var. O 'Başbakanı tuvalete süpüreceğim' diyordu. Mahkeme hükmün açıklanması geri bırakılmasına karar vermiş" diye konuştu. Akaydın'ın milletvekili olmadan önce hakkında suçlamalardan aklanması gerektiğini savunan Türel, "Antalyalıların ellerinin titremesi lazım birilerini hesap vermekten kurtarıyorsa" dedi.

AKSU VE SERİK'TE YATIRIM TURU

Menderes Türel'in ilçelerde gerçekleştirdiği yatırım gezilerinin 4'üncü durağı Aksu ve Serik oldu. İl Başkanı Rıza Sümer ve milletvekili adayı Mustafa Köse'nin eşlik ettiği Türel, ilk durağı Aksu'da Macun Deresi'nde incelemede bulundu. Türel, "Eskiden Aksu'nun meşhur köfteleri kötü bir koku eşliğinde yeniliyordu. Artık böyle bir şey olmayacak" diye konuştu. Ardından Serik'te arıtma tesisi temel atma törenlerine katıldı. Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın da eşlik ettiği Türel, burada yaptığı konuşmada, ilçenin en önemli sorunlarının başında arıtma probleminin geldiğini söyledi. İlçede mevcut tesinin kapasitesinin dolmuş durumda olduğunu, elektrik faturası yüksek gelmesin diye tesislerin bile çalıştırılmadığını savunan Menderes Türel, "Bu sorun çözülmezse, deniz pislik içinde olacaktı. Önlem olarak geçen yıl pis suyu nehirlere hapsettik. Denizin kirlenmesini önledik" dedi. Nehirlere hapsedilen pis suyun koku ve sinek sorununu ortaya çıkarttığına değinen Türel, "Çok hızlı bir şekilde arıtma tesisi yapmak gerekiyordu. Manavgat ile arıtma tesisi projelerini tamamladık. Bugün de 28 milyon liralık tesisin temelini atıyoruz" dedi. Başkan Türel, tesisin 2 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Yağmur altında gerçekleştirilen temel atma töreninin ardından Başkan Türel, Karalar Düğün Salonu'nda Serik'e ilişkin projelerini açıkladı. Türel, sadece Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü (ASAT) aracılığıyla Serik'e bu yıl 57 milyon liralık yatırım yapılacağını, iki yıl içeriinde ise bu rakamın 100 milyon liraya ulaşacağını açıkladı. 

Son Güncelleme: 08.04.2015 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.