Toplu ulaşıma 2 yeni hat

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda iki yeni hat oluşturdu. Bu hatlar Döşemealtı Ekspres Hattı ile Kurşunlu Mezarlığı hattı.

13 Ocak 2017 Cuma 11:05
Toplu ulaşıma 2 yeni hat
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Döşemealtı Ekspres Hattı ile Döşemealtı'nda yaşayan ve çalışan vatandaşların, sabah ve akşam pik saatlerde ekspres seferlerle tramvay ilk durağı olan Fatih Tramvay durağına ulaştırılacağı kaydedildi. Hattın, 3. Organize Sanayi durağından başlayacak seferlerle 1. ve 2. Organize Sanayi durağı, Uluslararası Antalya Üniversitesi durağı, TOKİ, Döşemealtı ve Yeniköy duraklarından yolcu alıp Fatih Tramvay durağına getireceği belirtildi. Aynı şekilde Fatih durağından 3.Organize Sanayi durağına ekspres yolcu taşınacağı, bu seferlerin 06.00- 10.00 saatleri ile 16.00- 20.00 saatleri arası her 15 dakikada bir gerçekleşeceği kaydedildi.



Diğer yeni hattın ise Kurşunlu Mezarlığı Hattı olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Tramvayımızın Serik Caddesi üzerindeki Kurşunlu durağından hareket edip, Isparta yolu üzerindeki iki ana durak ile Kurşunlu Şelale durağında yolcu alan ve Kurşunlu Mezarlığı'na ulaşan bir hattımız da bugün itibarıyla hizmete sunulmuştur. Bu otobüslerimiz aynı şekilde Kurşunlu Mezarlığı'ndan yolcu alıp Kurşunlu tramvay durağına gidecektir. Her gün 08.00- 18.00 saatleri arasında seferler saatte bir gerçekleştirilecektir."



OTOBÜSTE 'KULLAN AT' BİLETLERİ

Ayrıca gerek Antalyalıların zaman zaman yanlarında Antalyakartlarının bulunmaması ya da kartlarında bakiyelerinin yetersiz olması nedeniyle araç içinde zorluk yaşadıkları ve kente ziyaret amaçlı gelenlerin kart merkezlerini bilememesi nedeniyle toplu ulaşımı kullanmakta sıkıntı çektiklerinin anlaşıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Özellikle taşımacı esnafımız ve şoförlerimiz kartı veyahut bakiyesi olmayan yolcularımızla sorun yaşamaktadır. İşte bu soruna çözüm amacıyla 16 Ocak gününden itibaren otobüs şoförleri tarafından araç içine 'Kullan At' biletlerin satışına başlanacaktır. Kartların araç içi satış bedeli 6 lira olacaktır. Kullan At kartlarımızın, diğer tüm bayilerimiz ve satış noktalarımız ile kart satış ve dolum makinalarımızda 5 liradan satışı devam etmektedir. Kısacası fiyat artırma söz konusu olmayıp sadece araç içinde şoförler tarafından temin edilecek kartlar 6 lira olacaktır. Kullan At biletlerimize bayilerden her seferinde en fazla 10 lira olmak üzere 4 kez yükleme yapılabilir ve içinde bakiye kalır ise bir tam biniş ücretine kadar tamamlama dolumu yapılıp kullanılabilir. Kullan At biletlerde indirim ve aktarma indirimi uygulanamamaktadır." 

Son Güncelleme: 13.01.2017 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.