TARİHİNDE BİR İLK

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın yurt dışında olması dolayısıyla yerine, Belediye Meclis üyesi Dilek Cengiz vekalet etti. Cengiz, 61 yıllık ilçe tarihinde belediye başkanlığı koltuğuna oturan ilk kadın oldu.

02 Haziran 2014 Pazartesi 17:23
TARİHİNDE BİR İLK
  Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Kalite Araştırma Kurumu ESQR tarafından düzenlenen 'En İyi Kalite Uygulamaları 2014' ödül törenine katılması dolayısıyla yerine meclis üyesi Dilek Cengiz vekalet etti. 1953 yılında belde, 1958 yılında ise ilçe belediyesi olan Kumluca'nın 61 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının belediye başkanlığı makamına oturduğunu kaydeden Dilek Cengiz, ilçenin ilk kadın belediye başkan vekili olmasının heyecanını yaşadığını söyledi.

Başkanlık makamına oturmasıyla birlikte kendisini kutlamaya gelenlerin tebriklerini kabul eden Cengiz, başkanlık görevinin zorluğunu makama geçince bir kez daha anladığını belirtti. Cengiz'i ziyaret eden Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat H. Günay da ilçe tarihinde bir ilk gerçekleştirdiği için Dilek Cengiz'i tebrik ettiğini söyledi. Günay, toplumun her alanında olduğu gibi siyasette de kadınların daha fazla aktif olmalarının kadın- erkek eşitliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Son Güncelleme: 02.06.2014 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.