Tarihe temizlik

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde iki şube müdürlüğü sırt sırta verdi, tarihi Üç Kapılar'dan Hıdırlık Kulesi'ne, ardından Kaleiçi Yat Limanı İskele Camii'nin arkasındaki surları temizledi.

11 Ağustos 2013 Pazar 10:20
Tarihe temizlik
Büyükşehir Belediyesi'nin Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) ile Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, Antalya'nın en büyük değeri olarak gösterilen Kaleiçi'nde temizlik harekatı başlattı. 15 gün süren çalışma sonunda Kaleiçi'nde üç farklı noktada tarihi eserlerin üzerini kaplayan çalılar ve çalıların örttüğü çöpler toplandı.

5 KAMYON ÇÖP ÇIKTI
Bilinen adıyla Üç Kapılar, Hadrian Kapısı'nda başlayan temizlik çalışmaları, Hıdırlık Kulesi ve çevresinde devam etti. Temizlik çalışmalarının son noktası, Kaleiçi Yat Limanı'ndaki İskele Camii'nin arkasında yer alan surlar oldu. KUDEB arkeoloğu Onur Nugay, Kaleiçi surlarından 5 kamyon çalı ve çöp çıktığını söyledi. Temizliğin ardından çalılarla kaplı surlarda, yapılma amacı belli olmayan bir merdiven ortaya çıktı. 

Son Güncelleme: 11.08.2013 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazif Altınpınar 2013-08-11 11:42:38

Harikasın Onur'cuğum.