Serik'te toplu sözleşme

SERİK Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

25 Ocak 2017 Çarşamba 18:42
Serik'te toplu sözleşme
Serik Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 211 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Törene, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş İl Başkanı Muhammet Talha Kandil, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkaya ve işçiler katıldı.
Başkan Çalık, "Çalışan arkadaşlarımızın uzun yıllardır verilmemiş haklarını toplu iş sözleşmesiyle ilk defa bizim dönemimizde vermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Göreve geldiğimden itibaren işçilerimizin haklarını korumaya çalışıyoruz. Geçen yıl kısmen yaptığımız iş sözleşmesini bu yıl tüm işçilerimiz kapsayacak şekilde düzenledik. Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş görüşmesinde her konuda anlaştık. Çalışanlarımızın üzerinden hizmet veriyoruz. O yüzden onların tüm haklarından maksimum düzeyde yararlanmalarını istiyoruz. Emin olsunlar şartlarımızı zorlayıp onlara bu haklarını vermeye çalıştık. Yeter mi belki yetmeyebilir fakat Allah'ın izniyle ileriki yıllarda çok daha iyi şartlar oluşturarak işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığını vereceğiz. Biz Hz. Muhammed Efendimizin 'İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz' inancıyla hareket ediyoruz. Tüm işçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.



Mahmut Arslan da şöyle dedi: "Sendikamız Hizmet-İş bugün 185 binin üzerinde üyesiyle işkolunun ve konfederasyonumuz Hak-İş'in en büyük, ülkemizin de ikinci büyük sendikası haline gelmiştir. Bugün 47 şube, 2 bölge ve 15 il başkanlığı ile ülkemizin en yaygın teşkilat ağına sahiptir. Bu üyelikleri yaparken onlara toplu sözleşme hakları olduğunu, kıdem tazminatları, izin haklarının olduğunun altını çizdik. Bize güvendiler, destek verdiler. Binlerce işçi ve işveren Hak-İş'e bağlı sendikalarımıza üye oldu. Bunlardan biri de Serik Belediyesi. Burada başkanımıza çok teşekkür ederim. Siz çalışanların haklarının korunması noktasında bizimle aynı fikirde olduğu için. Bu yüzden kendisi ile anlaşmamız da kolay oldu."
Konuşmanın ardından taraflar sözleşmeyi imzaladı. Sonrasında Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Başkan Çalık'a plaket taktim etti. 

Son Güncelleme: 25.01.2017 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.