Sera atıkları Demre'yi zehirledi

DEMRE İlçesi'nde farklı bölgelere bırakılan sera atıklarının yakılması nedeniyle vatandaşlar yayılan dumandan dolayı zor anlar yaşadı.

09 Eylül 2016 Cuma 14:29
Sera atıkları Demre'yi zehirledi
Demre İlçesi'nde, sera sezonunun sona ermesi üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi işbirliğiyle sebze atıkları Demre Çayı yatağında toplandı. Dün öğle saatlerinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce sera atıkları ateşe verildi. Atıklardan yükselen duman Yaylakaya, Köşkerler ve Beymelek mahallelerini kapladı. Rüzgarın etkisiyle mahalle içlerine doğru ilerleyen duman deniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, sorumluluğun Demre Belediyesi'ne ait olduğunu söyledi. Kendilerinin sezon sonunda rastgele bırakılan atıkları tek bir alanda topladıklarını ifade eden Serbaş, "Demre Belediyesi'ne bu konuda iki yıldır lojistik destek vermeye çalıştık. Ancak bu soruna, kalıcı bir çözüm bulunmalı. İtfaiye ekiplerimizle atıkların yandığı alanda bekletiyoruz. Ateşin seralara sıçramaması için önlem aldık" dedi.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da Demre'nin en büyük sorunlarında birinin sera atıklarını olduğunu kaydetti. Bütçelerinin kısıtlı olması nedeniyle kalıcı çözüm üretmediklerinden yakınan Başkan Topçu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile diğer kurumlara müracaat ettik. Ancak bir sonuç alamadık. Tek yapabildiğimiz atıkları belli merkezlerde toplamak oldu. Vatandaşlar dün atıkları yakınca ortaya böyle bir sorun çıktı" dedi.

Son Güncelleme: 09.09.2016 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.