Şehir hastanesi Kepez’i uçuracak

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Göçerler Mahallesi’nde 1500 dönümlük alana yapılacak olan, 1000 yatak kapasiteli şehir hastanesinin bölgeye uçuracağını söyledi.

09 Eylül 2014 Salı 14:27
Şehir hastanesi Kepez’i uçuracak
Başkan Hakan Tütüncü, hizmetleri istişare etmek amacıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Tütüncü, Barış Mahalle Muhtarı İsmet Keskin’in evinde Masa Dağı bölgesindeki mahallelerin muhtarlarıyla hizmet toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kocaağa, Meclis Üyesi Serhar Demir, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzulllah Büyükkekeş, Çankaya Mahalle Muhtarı Süleyman Doğru, Göçerler Mahalle Muhtarı Nadir Doğan, Fatih Mahalle Muhtarı Yunus Yıldız, Erenköy Mahalle Muhtarı Celal Karataşlı, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Süleyman Demirel, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Erdoğan Ürün ve Kütükçü Mahalle Muhtarı Mustafa Şimşek katıldı.

10 bine yakın kişiye tapu
Başkan Tütüncü, toplantıda yaptığı konuşmada bölgenin en önemli problemi olan 2B’yi, 2009’da çözme sözü verdiklerini anımsatarak, şunları söyledi: “Bu sözümüzü 1. dönemimizde tuttuk. 30 yıla yakın süren Kepez’in 2B problemi tarihin karanlık sularına gömdük. 2014 Mahalle Seçimleri’nde ise 2B alanlarında tapulama işlemini başlatacağımızı vaat etmiştik. 2B alanları dışında kalan belediye ait parsellerde, gecekondusu bulunan hak sahiplerine tapularını verme işlemlerini hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Erenköy, Çamlıbel, Göçerler ve Esentepe mahallelerinde 1000’ne yakın hak sahibine tapu tahsisi yaptık. Ayrıca 4 mahallede 660 kişiye ait dosyaların incelenmesi ise devam ediyor. Bu hak sahiplerinin işlemleri bittiğinde 4 mahallede 1503 kişiye tapu tahsisi yapılmış olacak. Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Kütükçü mahallelerinde ise hazineden belediyeye devri yapılan parseller içerisindeki, gecekondu sahiplerine tapu tahsisi yapılabilmesi için de dosya toplama işlemleri sürüyor. Evleri 2B alanlarında olan 8 bine yakın vatandaşımızda 2015 yılı içerisinde tapularını almaya başlayacaklar.”
Tütüncü, 2B problemi çözülen mahallelerde plan revizyonuyla ilgili çalışma başlattıklarını da muhtarlara aktardı.

Şehir hastanesinin imar planları yapılıyor
Muhtarlara hastane müjdesi de veren Tütüncü, “Türkiye’de yapılacak olan 14 tane şehir hastanesinden biri Kepez’e Göçerler Mahallesi’ne inşa edilecek. 1500 dönüm alana yapılacak olan ve içerisinde çeşitli istihdam hastanelerinin olacağı dev sağlık tesisi yatırımı, Masa Dağı bölgesini ve Kepez’i uçuracak. Büyükşehir Belediyemiz, hastane alanının 5 bin ölçekli nazım imar planını meclisinden geçirdi. Önümüzdeki günlerde de Kepez Belediye Meclisi olarak hastanenin alanını 1000 ölçekli planını yapacağız. Hastaneyi bölgemize armağan eden Yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz.” açıklamasını yaptı.

Masa Dağı’nın eğitimde de yüzü gülecek
Muhtarlara, okul müjdesi de veren Başkan Hakan Tütüncü, Çamlıbel Mahallesi’nde 24 derslikli Anadolu Lisesi’nin temelini önümüzde günlerde atacaklarını kaydetti. Yavuz Selim Mahallesi’ndeki okul alanının imar problemini çözdüklerini aktaran Tütüncü, Masa Dağı bölgesine 1 lise daha kazandırmak istediklerini duyurdu.

Başkan Tütüncü, yeni dönemde bölgede yeni yol açma, asfalt ve yeşil alan çalışmalarına ağırlık vereceklerini de sözlerine ekledi.  

Son Güncelleme: 09.09.2014 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.