Şahin: Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır

Aksu’nun çehresini değiştirmek için göreve geldiği günden beri “Az laf, çok iş” sloganıyla hizmet üreten Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, 2016 yılını değerlendirdi. 2017 yılında çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

24 Ocak 2017 Salı 11:36
Şahin: Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır
2016 yılı Aksu için verimli bir yıl olarak geçti. Özellikle EXPO 2016’nın ilçede gerçekleştirilmesi Aksu’nun ciddi yatırımlar almasını sağladı. EXPO 2016 sayesinde yılların çözülemeyen sorunları çözüldü; Aksu çayı ıslah çalışması başlatıldı, köprülü kavşaklar, üst geçitler yapıldı. 2016 yılının ilçe için verimli geçtiğini dile getiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Biz laf üretmeye değil, iş yapmaya geldik. Hizmetlerimiz ortada. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi. Göreve başladıklarında ilk işlerinin Macun deresinin ıslah çalışması olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, bu konuyu Büyükşehir ve ASAT işbirliği ile çözdüklerini, derenin kademeli olarak ıslah edildiğini aktardı. İlçede hastane olmadığı için yaşanan sıkıntıları da vurgulayan Başkan Şahin, sorunu çözmek için ilk etapta semt polikliniği yaptıklarını, 300 yataklı hastanenin de yerinin hazır olduğunu, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.



AKSU PARK CENNETİ OLDU
Aksu’da çocukların oyun oynayabileceği alanlar bulunmadığı için sokakta karşılaştığı çocukların kendisinden park istediğini aktaran Şahin, ilçeye 2016 yılında 15 park kazandırdıklarını söyledi. Göreve geldiklerinde Aksu’da halk plajı bulunmadığı için yöre halkının denize giremediğinden şikayetçi olduğunu belirten Şahin, ilk yıl 3 halk plajı yaptıklarını, 2016 yılında ise bu rakamı 4’e çıkardıklarını dile getirdi.



İMARA ÖNEM VERİLİYOR
İmar çalışmasının Aksu’da en önemli konulardan biri olduğuna da değinen Başkan Şahin, “İmar çalışmalarımız devam ediyor. Sorunlu bölgelerimizde çalışmalar yapıyoruz” dedi. Şahin, kent meydanı, hükümet konağı ve kültür merkezi yapılması için de gerekli adımların atıldığını vurguladı. Aksu’yu modern hizmetlerle tanıştırmaya çalıştıklarını da aktaran Başkan Şahin, Antalya’nın en güzel kapalı pazarlarından birinin Macun Mahallesine yapılmaya başlandığını ve bu pazarın 2016 yılının son aylarında temelinin atıldığını, ilçeye yapılacak olan galericiler sitesinin de planlarının onaylandığını duyurdu.



YOL MEDENİYETTİR DEDİK, YOLLAR AÇTIK
Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2016 yılında da arı gibi çalıştığını anlatan Başkan Şahin, Hacıaliler Mahallesi okullar bölgesinde ve Macun Mahallesinde yol genişletme ve sıcak asfalt çalışmaları yaparak ilçeye modern yollar kazandırdıklarını ifade etti. 10 bin ton yaya kaldırımı çalışması yapıldığını, 20 kilometre sıcak asfalt yol yapımı çalışması gerçekleştirildiğini örnek veren Şahin, “Fen İşleri ekiplerimiz gece gündüz ilçede çalışmalar yürüttü, yeni yollar açıldı, kaldırımlar yapıldı. En önemli çalışmalarımızdan birisi de bu kadar yoğun tempoda çalışan ekiplerimize yeni hizmet binası kazandırmamız oldu. Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğümüz için yeni ek hizmet binası yaptık, Binanın şu anda son rötuşları yapılıyor, kısa süre sonda hizmete açacağız. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün ek hizmet binasının temelini de attık.” dedi.



SOSYAL BELEDİYECİLİK UNUTULMADI
Aksu Belediyesi 2016 yılında da sosyal belediyecilik alanında önemli işlere imza attı. 2016 yılında; toplu sünnet işlemi gerçekleştirildi, Antalyaspor’un futbolcularının da katıldığı penaltı turnuvası yapıldı, anneler günü eğlencesinde ilçenin bayanları bir araya getirildi, bisiklet turu gerçekleştirildi, mahalleler arası halı saha futbol turnuvası yapıldı, Türkmenlere yardım tırı gönderildi, Çanakkale gezisi düzenlendi, iftar yemekleri verildi ve yardıma ihtiyacı olan ailelere destekler sağlandı.



“GÜREŞTE MARKA OLACAĞIZ”
3 yıldır yağlı pehlivan güreşleri organize eden Aksu Belediyesi, 2016 yılında muhteşem bir güreş sahası ile güreş severlerin karşısına çıktı. Sahası, tribünleri, hizmet binası ile herkesin beğenisini toplayan güreş sahası izleyicilerden tam not aldı.



KARANLIK SOKAK İMAJI YIKILDI
Karanlık sokak lakabıyla anılan Aksu, 2016 yılının son ayında ışıl ışıl oldu. Aksu Belediyesi, İsmail Ogan caddesinde dekoratif ışıklandırma yaparak caddeyi ışıl ışıl hale getirdi. Önce köprülü kavşaklarda ışıklandırma sistemi kuran Aksu Belediyesi, Bayraklı tepe olarak bilinen Berberoğlu çarşısının güneyinde yer alan yamaçta da büyük, ışıklı bir Türk Bayrağı yaptırdı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bu üç çalışma sayesinde ilçenin aydınlığa kavuştuğunu, eski imajının ortadan kaldırıldığını vurguladı.

ULAŞIMDA CİDDİ ADIMLAR ATILDI
Aksu’da ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılar da aşama aşama çözüme kavuşturuluyor. Büyükşehir Ulaşım Komisyonunda görev yapan Aksu ve Büyükşehir Belediyesi meclis Üyeleri Yaşar Sözen ve Ercan Ak’ın girişimleri sayesinde ilçeye modern duraklar kazandırıldı, toplu taşıma araçlarının okullar bölgesine girmesi sağlandı.



EĞİTİMDE BÜYÜK ATAK
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, eğitim konusuna ise ayrı önem veriyor. İlçeye yeni okullar kazandırılırken bir yandan da mevcut okulların sıkıntıları çözülüyor, Aksu’da çocukların en verimli şekilde eğitim alması sağlanıyor.

ULAŞILABİLİR BAŞKAN
Şeffaf belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını kaydeden Başkan Şahin, eski mera alanı, tapulama boşluğu ve 2B alanlarında halk oylaması yaparak halkın taleplerini dikkate aldıklarını vurguladı. Kapısının her zaman açık olduğunu dile getiren Başkan Şahin, “Vatandaşlarımız ne zaman arasalar bana ulaşabilirler. Kapım herkese açık, derdi olan geliyor, dinliyorum. Bizi halk seçti, halka hizmet için uğraşıyoruz. Aksu’yu modern hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. -Ben değil, biz- ilkesiyle hareket ederek uyum içinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Halkımızdan görev istedik, onlar da verdi. Hükümetimiz, Büyükşehir’imiz ve Aksu’muz el ele verdi, sorunları çözüyoruz. 2016 yılında ilçemize ciddi hizmetler kazandırdık. 2017 yılında hizmet yağmurumuz devam edecek. Yeni yılın ülkemize barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 24.01.2017 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.