Şahin, tarım bizim için çok önemli

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, tarımın ülke için çok önemli olduğunun altını çizerek,  “Pandemi döneminde birçok sektör kriz yaşarken, tarım sektöründen her zaman bir hareket yaşandı. Yoksa kriz katlanarak büyürdü” dedi.

20 Aralık 2021 Pazartesi 10:56
Şahin, tarım bizim için çok önemli

Lokomotif konumdayız

Aksu’nun çok güzel zenginliklere sahip olduğunu ifade eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bu zenginliklerin en güzeli de bölgenin bir tarım bölgesi olmasıdır. Bölge olarak neredeyse, ülkenin yüzde 50’lik ihtiyacını gideriyoruz. Bunun yanı sıra bölgemizde yetişen birçok ürün, birçok ülkeye ihraç ediliyor. Bölgemizde yine çok büyük tohum ıslah firmaları var. Bu firmalar hem ülkemizin tohum ihtiyacını giderirken, hem de ürettikleri tohumları birçok ülkeye ihraç ediyor. Ülke ekonomisine katma değer koyuyorlar. Tüm bunlarla beraber, bizim bölge örtü altı tarım da lokomotif konumunda bir ilçe” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bölgemizin artıları var

Pandemi sürecinde bu gerçeğin daha da iyi anlaşıldığına dikkat çeken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Birçok sektör dip yaparken, tarım sektöründe bir hareket vardı. Bu süreçte birçok insanı bünyesinde barındırdı. Toplumun ihtiyaçlarını giderdi. Örneğin bizim başka bir zenginliğimiz de Turizm. Ama pandemi sürecinde turizmde hayat durdu. Krizler yaşandı. Birçok sorun beraberinde gün yüzüne çıktı. Ama tarımda ise hep üretim oldu. Aksi halde kriz katlanarak büyürdü. Ülkemizin ve bölgemizin bu alanda birçok artıları var. Tarımın daha da iyi yerlere gelebilmesi ve sorunların giderilmesi için birçok görüşmeler yapıyoruz ” dedi.

 Üreticinin yanındayız

Belediye olarak kendilerinin de tarımın içerisinde olduklarını dile getiren Şahin, “Köy tüzel kişiliğinde belediyemize devrolan yerlerimiz var. Bu alanları meyve bahçelerine dönüştürürdük ve dönüştürüyoruz. Kimisini Lavanta bahçesine, kimisini de ceviz ve narenciye bahçelerine dönüştürdük. Orada elde edilen ticaretle o mahallenin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Ciddi kaynak oluşturacak bir proje. Zaten bizim bölgede yıllardır tarımsal üretim ile ilgili başı çeken kurumlar var. Bunların başında BATEM gelmekte. Narenciye, Pamuk üretme ve Akdeniz Tarımsal Araştırma gibi merkezlerde BATEM bünyesine toplandı. Tarım İl Müdürlüğü ve bu kurumlar yıllardır çitçimizi bilgilendirme anlamında bir misyon oluşturdular. Belediye olarak her ne kadar tarım sektörünün içerisine girerek, üreticinin yanında olmaya çalışsak ta,  devletimiz kendi verdiği desteklemeler, kendi kuruluşları fazlasıyla gereğini yapıyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.