Şahin, meclis üyelerinden kamuoyu desteği istedi

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Altıntaş’ta, Büyükşehir Belediyesi’yle yaşadıkları yetki sorunuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Şahin, “Sorunun çözülmesi için emaneten ruhsat ve iskan yetkisi verdik. Yetki tamamen onların olsun demedik” dedi. Şahin, ayrıca yetki devrinin iadesinin gerçekleşmesi için Aksu Belediye Meclis üyelerinden kamuoyu desteği istedi.

11 Ocak 2021 Pazartesi 13:34
Şahin, meclis üyelerinden kamuoyu desteği istedi

Meclis üyelerine bilgi verildi

Aksu Belediye Meclisi’nin 2021 yılına ait ilk oturumu gerçekleşti. 12 gündem maddesinin ele alındığı oturumda Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Altıntaş’taki mülkiyet sorunun çözümü için 31 Mart yerel seçimleri öncesi Antalya Büyükşehir Belediyesine devredilen ruhsat ve iskan yetkisiyle ilgili Aksu Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdi. Bölgenin yıllardan bu yana cereyan eden mülkiyet sorunun çözümü için, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yasal olarak bir yetki devrinin gerçekleşmesi gerektiğinin altının çizen Şahin, bu çalışma sonucu sorunun çözüldüğünü ifade etti.

Ta ki yetki alınana kadar

Şahin, “Ancak verilen bu yetki geçici bir yetki idi. Hazırlanan protokolde, mülkiyet sorununun çözülmesinden sonra verilen yetkinin iade edilmesi yönünde bir şartname bırakılmıştı. Gelinen süreçte mülkiyet sorunu çözüldü. Ancak üzerinde 2 yıl geçmesine rağmen, bize ait olan ruhsat ve iskan yetkisi bir türlü iade edilmedi. Oysaki biz emaneten bir yetki vermiştik. Tamamen onların olsun demedik. Yetki devrinin gerçekleşmesi için her türlü çalışmanın içerisine gireceğiz. Ta ki yetkimizi elimize alana kadar. Bu anlamda siz meclis üyelerine de büyük iş düşüyor” şeklinde konuştu.

Buradaki amaç Aksu’nun menfaatleri

Aksu Belediyesi’nin bütçesinin 2021 yılı bütçesinin 100 milyon TL, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de 4 milyar TL olduğuna da dikkat çeken Şahin, “ Bizim kimsenin parasından pulunda gözümüz yok. Allah daha çok versin.  Ama belediye olarak bizim yetki devrinin iadesinden kaynaklı gelecek olan paraya ihtiyacımız var. Bu bizim hakkımız. Aksu’nun parası. Bizim olanı kimseye veremeyiz. Tüm Aksu kamuoyu buna destek vermeli. Tüm meclis üyeleri de bu hakkın alınması için çaba göstermeli. STK’lar, siyasi partiler, basın mensupları bu konuda bir olmalı, hakkımızı almalıyız. Altıntaş’ta ruhsat vermek yerel belediyenin hakkıdır. Buradaki amaç Aksu’nun menfaatlerinin korunmasıdır” dedi.   

Yeni bir şirket kuruluyor

Aksu Belediye Meclisi’nin bir başka gelişmesiyse, belediye bünyesinde kurulacak olan bir şirketle ilgili komisyon raporu oldu. Oy çokluğuyla kabul görülen yeni bir şirket kurulumuyla ilgili rapora, DSP Grup sözcüsü Mustafa Poyraz farklı bir öneri sundu. Poyraz’ın önerisi yeni bir şirket yerine, belediye bünyesinde bir iştirak müdürlüğünün kurulması ve belediyenin yapacağı çalışmalarının bu müdürlük üzerinde yapılması yönünde oldu. Bu önerinin hayata geçmesi hainde, şaibelerin ortadan kalkacağını ileri sürdü.   

Partilerden birer temsilci

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bu öneriye karşı, yeni bir şirketin kurulmasıyla ilgili 2 aylık bir ön çalışma yapıldığının altını çizdi. Şahin, “Belediyenin daha verimli bir çalışma sergilemesi için yeni bir şirket kurulması yönünde karara birliğine varıldı. Mecliste grubu bulunan partilerden birer temsilci alınmasını yönünde görüşler sunuldu. Bu karar, şirketin yanlış yapma riskini ortadan kaldıracak. Vatandaşların temsilcilerinden birer kişinin yönetimde yer alması sıkıntıları ortadan kaldıracağı kanısındayım” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Planlar uygun bulundu

Ayrıca mecliste; Çalkaya Mahallesi D400 karayoluna cephe kısmında Tehnelli çayına kadar olan bölgede 25.6 hektar alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planları uygun bulundu. Soğucaksu-Çamköy Mahalleleri ile Cumhuriyet-Konak Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 206.8 hektar alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planları incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.  Toplantıda Karaöz Mahallesi kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere bilirkişi olarak; Mehmet Barsak, Galip Solak, Ramazan Güneş, Ramazan Hakkı Yılmaz, Halil Aksay, Mehmet Akyiğit seçildi.

Son Güncelleme: 11.01.2021 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.