ŞAHİN, “İŞE GÖRE ADAM MI, ADAMA GÖRE İŞ Mİ?”

Aksu Belediyesi haziran ayı devam meclisini gerçekleştirdi. MHP grup sözcüsü Ahmet Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Halil Şahin, işten çıkartmalara, görev yeri değişikliklerine ve plajlarla ilgili konulara açıklık getirdi.

06 Haziran 2014 Cuma 11:20
 ŞAHİN, “İŞE GÖRE ADAM MI, ADAMA GÖRE İŞ Mİ?”
Aksu Belediye Meclisinin devam toplantısında komisyona giden maddeler karara bağlandı. MHP Grup sözcüsü Ahmet Yaşar’ın belediye başkanı Halil Şahin’in cevaplaması için yönelttiği sorulara açıklık getiren Başkan Şahin, belediyede neden işten çıkarmalar olduğunu açıkladı. Şahin, “Seçimin hemen öncesinde %20 alım yapılmış. Belediyenin kapasitesi belli olmasına rağmen 154 kişi işe alınmış. Bunlar gerçekten çalışmak için mi işe alındı, işçiler mi yoksa seçim yatırımı mı bunu iyi bilmek gerekli. Biz 70 bin kişinin hakkını korumalıyız. Bir odada boş boş oturan insanları belediyede tutmak ne kadar doğru? Gerçekten ihtiyacımız olsa biz de tamam derdik ama hep siyasi yatırım yapılmış. İhtiyacımız doğrultusunda işten çıkarmalar da alımlar da olabilir. Önemli olan işe göre mi adam alınmalı, yoksa adama göre mi iş bulmalı? Aksu’da tam tersi olmuş, biz bunu düzelteceğiz.” dedi.


BELEDİYE TASARRUF EDECEK
Belediyenin işten çıkarmalar nedeni ile ne kadar tasarruf yaptığı sorusuna da cevap veren Şahin, “İşten çıkarmalar sonrasında aylık 67 bin 551 TL, yıllık ise 810 bin 625 TL tasarruf yapılacak. Bu para da Aksu halkına yatırım olarak dönecek.” şeklinde konuştu. Alınan kararların ortak alındığına da dikkat çeken Şahin, meclis üyeleri ile birlikte kararlar alındığını, münferit karar verilmediğini vurguladı. Çalışan personellerden bazılarının görev yerlerinin neden değiştiğine de açıklık getiren Başkan Şahin, “Herkes bildiği işi yapmalı başarı ancak böyle yakalanır. Daha önce müdürler pasif durumda bekletilerek, hem onlara müdürlük parası ödenmiş hem de başkaları müdür yapılarak onlara da ödemeler yapılmış. Biz işin üniversitesini okumuş, konuya vakıf insanları müdür olarak atadık. Burada amaç başarılı olmak. Başarı hepimizin başarısı olacak” dedi.


ÖNCELİK HALKA HİZMETİ GÖTÜRMEK
Ahmet Yaşar’ın sahillerin ve su sporlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından kiraya verilmesi ile ilgili Şahin’in fikirlerini almak istemesi üzerine bu konuda da açıklamalarda bulunan Şahin, “Büyükşehir Belediyesi ile Konyaaltı Belediyesi arasında sorun geçmiş belediye başkanı döneminde de vardı. Aksu’da önceliğimiz kimin yaptığı değil, hizmetin halka sunulması. Sınırlarımız içinde kanuni hakkımız neyse onu almak isteriz ama yetişemediğimiz yerde hizmeti başkası yapabilir, önemli olan halka hizmetin aksamadan gitmesi. Biz plajlar konusunda sürtüşmenin içinde değiliz, kimse de bizi sürtüşme içine çekmeye kalkmasın” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 06.06.2014 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.