Şahin, “Bölgeye değer katacak bir çalışma”

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kurşunlu Mahallesi’nde yapılması planlanan Lavanta Bahçesi’nin hem Aksu’ya hem de bölgeye çok büyük değer kazandıracağını ifade etti. Şahin, “Amacımız ilçemizin tanıtımını arttırarak bölgemizi ihya edecek çalışmalar gerçekleştirmek” dedi.

16 Kasım 2020 Pazartesi 15:29
Şahin, “Bölgeye değer katacak bir çalışma”

Kurşunlu Mahallesi’ne yapılması planlanan Lavanta Bahçesi etüt çalışmalarında bir araya geldiğimiz Başkan Şahin, ilçeye turist getirecek lavanta - ceviz bahçesi projelerinden, ilçe merkezinde devam eden Millet Bahçesi çalışmaları, kentsel dönüşüm projelerine kadar birçok çalışmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, İYİ Parti Aksu Belediye Meclisi Üyesi Ramazan Özen’in sosyal medya hesabından kendisiyle ilgili yaptığı göndermeye de cevap vermeyi ihmal etmedi.

Çalışmalar başladı

Lavanta Bahçesi Projesi hakkında bilgi veren Başkan Şahin, 14 dekar üzerinde gerçekleştirecek projenin 10 dekarının bahçe, 4 dekarlık kısmınsa bahçeyi ziyarete gelenlerin vakit geçirebileceği, yemek yiyeceği sosyal alanlardan oluşacağını belirtti. Zemin düzeltme işlemlerine başlandığını belirten Başkan Şahin, “Bahçe altyapısı oluşturuluyor. Önümüzdeki haftaya lavanta bitkilerinin dikmiş olacağız. Önümüzdeki yıl lavanta bahçesini rengarenk göreceğiz” dedi.

Çok yönlü düşünülüyor

Hayata geçirecekleri projelerle Aksu’nun ekonomisini daha da büyütmeyi hedeflediklerini aktaran Şahin, “İnsanlar buraya gelip lavanta bahçesinde fotoğraf çektirecekler, daha sonra tesisleri kullanarak bir harcama yapacaklar. Buradan bir gelir elde edeceğimiz gibi lavanta çiçeklerinin satışından da yılda 100 bin lira gibi bir gelir elde edeceğiz. Ana amacımız bölgemize gelen yerli-yabancı turist sayısını arttırmak. Ayrıca bölge halkımız için de hava alınacak, gezilecek-görülecek farklı alanlar oluşturmakta hedeflerimiz arasında. Ayrıca arı üreticilerimizin de lavanta balı konusunda buradan yararlandırılmasını düşünüyoruz. Çok yönlü düşünüyoruz; ama asıl amaç ilçemizin tanıtımını arttırarak bölgemizi ihya edecek çalışmalar gerçekleştirmek” diye konuştu.

Ceviz bahçeleri

Belediyenin geçmiş dönemlerde benzer projelere de imza attığını sözlerine ekleyen Şahin, benzer projelerin devam edeceğini söyledi. Şahin, “Daha önce ceviz bahçeleri kurduk. 30 dönüm Karaöz’de var. 25 dönüm civarında Solak’ta var. Yine 55 dönüm civarında da inşallah önümüzdeki bahara Kundu’da bir ceviz bahçesi kuracağız. Ceviz bahçelerinin çok fazla bir gideri yok. Köy tüzel kişiliğinden belediyemize geçen yerleri ekonomik olarak değerlendirmek istiyoruz. Yerlerimiz boş durmasın” ifadelerini kullandı.

Her kesimin görüşü alınıyor

İlçe sınırları içerisinde hayata geçirilecek projelerle ilgili ince eleyip sıkı dokuduklarının altını çizen Şahin, “35 mahallemiz var. Projeler konusunda ekip çalışmasını ön plana çıkarıyoruz. Sadece belediye değil, projelerin gerçekleşeceği bölgenin halkı, muhtarıyla da fikir alışverişinde bulunuyoruz. Söz konusu bölgelere, Aksu’ya ve kentimize hitap edecek, fayda sağlayacak projelerin gerçekleşmesi için çaba gösteriyoruz. Nihayetinde vatandaşlarımızın sesine, isteklerine kulak veriyoruz, dikkate alıyoruz. Vatandaş istiyorsa öyle yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Aksu nefes alacak

Hükümet Konağı, Millet Bahçesi gibi projelerin ne aşamada olduğunu sorduğumuz Şahin şöyle konuştu:

“Buralar olmazsa olmaz projelerimiz. İlçe merkezimizde vatandaşlarımızın vakit geçirebileceği, bazı etkinliklerin icra edilebileceği bir alana ihtiyacımız var. Bu noktada Millet Bahçesi’nin ihalesini gerçekleştirdik. En kısa sürede çalışmalar başlayacak. Proje tamamlanınca Aksu nefes alacak. Projenin 2021 yılı sonunda tamamlanmasını planlıyoruz. Hükümet Konağı’da inşallah önümüzdeki Mart ayı sonunda tamamlanacak.”

Esnaf mağdur edilmeyecek 

Gerçekleştirilecek projeler dolayısıyla mevcut yerlerinden çıkmak zorunda kalan esnafın durumunu sorduğumuz Şahin, “Esnaflarımızı mağdur etmeyecek şekilde çalışmalarımız sürüyor. Esnaflarımız, bizim olmazsa olmazımızdır. Esnaflarımızı mağdur etmeyiz, elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Esnaflarımız mevcut yerlerini boşalttıkları zaman dükkanları hazır olacak” açıklamasında bulundu.

Toplu sözleşmeler

Belediye şirketlerinde  çalışan personellerle geçtiğimiz hafta imzalanan toplu iş sözleşmesi hakkında detayları da Güney Haberci Aksu’ya aktaran Şahin, “19 ilçe içerisinde taşeron işçilere sendikal hak veren ilk belediye bizdik. Sözümüz vardı ve bunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Pandemi nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşıyoruz. Buna rağmen oplu iş sözleşmeleri  imzaladık ve imza atarken de elimizden gelenin en iyisini işçilerimize vermeye çalıştık. Maddi imkanlarımız ölçüsünde personellerimize en iyi koşulları sunmaya çalıştık. Toplu iş sözleşmemiz tüm personellerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Projeler etap etap ilerliyor

Berberoğlu Çarşısı önündeki kaldırımlarda peyzaj çalışmaları yapılırken Barbaros Mahallesi kısmında çalışmaların yapılmadığını hatırlattığımız Şahin, bu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Köprünün öte tarafı, beri tarafı meselesi değil. Belediye olarak hiçbir yeri ayırmıyoruz. Her şey daha güzel, daha modern bir Aksu için yapılıyor. Aksu’nun vitrini Berberoğlu Çarşısı’nın bulunduğu kısım olarak gözüküyor. Bu nedenle oraya öncelik verdik. Tabiki köprünün karşı kısmıyla da ilgili çevre düzenlemesi çalışmalarımız olacak.”

Kentsel dönüşüm çalışmaları

Bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının da yakın tarihlerde gerçekleşeceğine işaret eden Şahin, “Berberoğlu Çarşısı artık miladını doldurdu. Buranın kentsel dönüşüme girmesiyle ilgili müracaatlarımızı yaptık. Bölgeye güzel, modern ve Aksu’muza yakışır bir çarşı kazandırmayı hedefliyoruz. Herkesin hakkını alabileceği, modern bir çarşı kuracağız. Projelerimiz arasında yer alan bir çalışma. Ancak her projenin sırası var. Diğer noktalardaki çalışmalar bitince hızla buradaki projemizi de hayata geçireceğiz. Sırayla projeleremizi yapıyoruz ve Berberoğlu Çarşısı etabına da az bir zaman kaldı” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Özen’e cevap

İYİ Parti Aksu Belediye Meclisi Üyesi Razaman Özen’in sosyal medya hesabından Şahin’in açıkladığı projeler arasında yer alan Kültür Merkezi’nin görselini paylaştığı ve “Aksu’daki Kültür Merkezi’nin yerini tarif eden ilk 100 kişiye Aksu’muzun meşhur köfte ve piyazını ikram edeceğim” notuyla yaptığı paylaşımı hatırlattığımız Şahin’in yanıtı, “Mülkiyetle ilgili sıkıntıyı çözüyoruz. Kültür Merkezi’nin yeri hazır, projesi de hazır ve ihale yapılabilecek bir duruma geldik. Yorum yapanlar arkadaşlar, bilmiyorlarsa gelsin belediyedeki birim müdürlerine sorsun. Kendisi yanımda staj da yaptı, yabancı değiliz. Gelip bana da sorabilir” şeklinde oldu. 

Deprem gerçeği

Aksu’nun deprem açısından riskli bir noktada yer aldığını hatırlattığımız Şahin, “Aksu’da imara soktuğumuz yerlerde mısır patlağı gibi yeni binaların yapıldığını görüyoruz. Marmara depremi sonrasında bina inşaatlarına getirilen kontrollerle çoğu bina depreme dayanıklı olarak inşaat edildi. Yapı kontrol firmaları zaten bölgemizdeki yeni inşaatları denetliyor. Bizlerde belediye olarak bu konunun takipçisiyiz. Planın, projenin dışında inşaat çalışmalarına geçit verilmiyor. Bizim dönemimizde ayrıca Marmara depremi sonrasında gerçekleşen inşaatlarda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Zaten hükümetimiz de bu işi çok sıkı tutuyor” dedi. 

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.