Sağlığınız bizim için önemli

Muratpaşa Belediyesi’nin Medstar Antalya Hastanesi’yle başladığı ‘Sağlık Günleri’ söyleşilerinde genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Özer İlkgül, kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer alan meme kanseri hakkında Muratpaşa sakinlerini bilgilendirdi.

26 Ekim 2017 Perşembe 11:22
Sağlığınız bizim için önemli

Komşularının daha sağlıklı bir geleceğe sahip olması spordan sağlık hizmetlerine özel projeleri hayata geçiren Muratpaşa Belediyesi, ‘Muratpaşa Belediyesi Sağlık Günleri’ başlığı altında yeni bir söyleşi dizisine başladı.

Yıl içinde Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü’yle imzaladığı protokol kapsamında Muratpaşa’da 40 yaş üstü 102 bin kadına mektup göndererek meme kanserinde erken tanı için ücretsiz mamografi çektirmeye davet eden Muratpaşa Belediyesi, yeni söyleşi dizisinin ilk gündemini de kadın hastalıklarına ayırdı.

Medstar Antalya Hastanesi’yle düzenlenen ‘Sağlık Günleri’ söyleşilerinde genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Özer İlkgül, ‘Meme sağlığı ve meme karnesi uygulaması’ başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Kültür salonunda gerçekleşen söyleşiyi Başkan Ümit Uysal, yaptığı konuşmada sağlık alanında belediyenin olanaklarını Muratpaşa sakinleriyle buluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Bugün kadınların çok büyük yüzdesinin meme kanseri riskiyle birlikte yaşadığını aktaran Başkan Uysal, hastalığını aynı zamanda fizyolojik sağlığın yanı sıra ruhsal sağlığı da etkilediğini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.