Rhodiapolis'te karşılama merkezi yapılıyor

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ndeki Rhodiapolis Antik Kenti'nde yapımına başlanan karşılama merkezi inşaatı sürüyor.

28 Eylül 2016 Çarşamba 13:06
Rhodiapolis'te karşılama merkezi yapılıyor
2006 yılında kazı çalışmaları başlanan Rhodiapolis Antik Kenti için Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan karşılama merkezi inşaatı devam ediyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevlileri ve ihaleyi kazanan yüklenici firma yetkilileriyle inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Karşılama merkezi inşaatı hakkında bilgi alan Başkan Çetinkaya, karşılama merkezinin tamamlanmasıyla Rhodiapolis Antik Kenti'nin hem ziyaretçiler hem de burada yürütülen faaliyetler anlamında farklılık ortaya koyacağını söyledi.

Antik kentin doğal yapısını bozmayacak şekilde yapılacak karşılama merkezinin yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını aktaran Başkan Çetinkaya, "2006 yılında kazı çalışmalarının başlamasıyla gün yüzüne çıkan Rhodiapolis Antik Kentimiz, karşılama merkezinin yapılmasıyla halkın ziyaretine açılacak. Rhodiapolis, Kumluca'nın tarihi, kültürel ve turizm açısından önemli bir antik kenti. Bizim için önemli bir antik kent. Bu anlamda karşılama merkezinin bir an önce tamamlanması için çalışıyoruz" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 28.09.2016 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.