Rengarenk kapanış

Muratpaşa Belediyesi'nce ilki gerçekleştirilen ve Kent meydanı'nda 10 gün süren '7 Renk Kültür Festivali', muhteşem bir kapanış töreniyle sona erdi.

05 Ağustos 2013 Pazartesi 16:10
Rengarenk kapanış
Sunuculuğunu Burcu Asil'in yaptığı gecede, yoğun istek üzerine bir kez daha sahneye çıkan Moskova Devlet Sirki'nin çocuk ve gençlerden oluşan ekibi, akrobatik hareketleriyle izleyenlerin nefesini kesti. Gençler, çocukları havaya fırlatıp yerde yakalarken, korku ve heyecan dolu dakikalar yaşandı. Kafkas Halk Dansları Ekibi de 'uçan adamlar' olup, sahnenin bir ucundan diğer ucuna uçtu. Ateş gösterisinin ardından sahneye çıkan Antalya Zihinsel Engelliler Ritim Grubu da performanslarıyla izleyenleri şaşırttı.

KONYA'NIN SESİ YANKILANDI
Konyalı sanatçı Sami Çelik, Orhan Gencebay'ın 'Benim Dünyam' adlı bestesiyle programına başladı. Çelik, 'Aman Karamanlım' türküsüyle izleyenlere halay çektirdi. Sahneden inip, kalabalığın arasına karışan Çelik, 'Bu Gece Hovardayım' adlı şarkıyla da meydanı dolduran kalabalığı coşturdu. Konya yöresine ait türküleri kendine has yorumuyla seslendiren sanatçı, annesi için yazdığı 'Benim Annem' adlı şiirini okuyunca, meydanda duygulu anlar yaşandı. Kalabalık, sanatçının şarkı ve türkülerine hep birlikte eşlik etti.

MEYDAN KAŞIK SESİYLE ÇINLADI
Konserin ardından 1949 yılında sanatkâr ustalar tarafından oluşturulan, Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde festival, şenlik ve yarışmalara katılıp, ödüller alan Konya'nın ünlü 'Bozkır Folklor ve kaşık Ekibi' sahneye çıktı. Ekip, Konya yöresinin geleneksel halayları ve oyun havalarıyla geceyi renklendirdi. Antalya'daki Konyalılar Derneği Kaşık Ekibi de Bozkır ekibine destek verdi. Festivale destek veren hemşeri derneklerinin başkanları, 'barışı, sevgiyi, kardeşliği, hoşgörüyü, birlik ve beraberliği' sembolize eden kırmızı beyaz balonları havaya uçurdu, hep bir ağızdan coşkuyla okunan '10'ncu Yıl Marşı' eşliğinde de gözleri kamaştıran muhteşem bir havai fişek gösterisi izlendi. 

Son Güncelleme: 05.08.2013 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.