Raylı sistem çalışmaları sürüyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından yaptırılan Varsak- Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3. Etap Raylı Sistem hattında Varsak- Sakarya Bulvarı-Otogar Kavşağı güzergahında, hattın geçeceği refüj kazı çalışmalarında sona gelindi.

05 Temmuz 2018 Perşembe 12:41
Raylı sistem çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, 700 milyon lira yatırım bütçeli 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde çalışmaları sürdürüyor. Varsak'taki depolama alanının inşaatı sürerken Varsak- Sakarya Bulvarı- Otogar kavşağı güzergahındaki refüj kazı çalışmalarında sona gelindi. Refüjlerdeki ağaçlar sökülerek bakıma alındı.

İLK ETAP ARALIKTA

Varsak- Zerdalilik arasındaki 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde ilk etapta Varsak-Otogar hattına kadar olan kısım mevcut sisteme bağlantı sağlanacak. Aralık ayı sonunda bu hattın devreye sokulması planlanıyor. 2019'daki yerel seçimlerinden önce de üniversite önüne kadar olan hattın tamamlanması hedefleniyor.

39 İSTASYON YER ALACAK

Kepez Varsak'tan başlayıp, Meltem'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nostaljik tramvay hattı ile birleşecek 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde 38 hemzemin 1 yeraltı olmak üzere toplam 39 istasyon yer alacak. Varsak eski belediye binasından başlayacak hat sırasıyla Süleyman Demirel Bulvarı, Sakarya Bulvarı, Otogar Kavşağı, Dumlupınar Bulvarı, Tıp Fakültesi, Meltem, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze'ye kadar devam edecek ve burada eski nostalji tramvayı ile birleşecek. Proje kapsamında Müze-Zerdalilik arasındaki nostalji tramvayı hattı da sil baştan yenilenecek ve gidiş-geliş olarak düzenlenecek. Yeni vagonları ile nostalji tramvayı tamamen modernize edilecek.

RAYLI SİSTEM KENTİ SARACAK

Proje ile kentin kuzeyinde yer alan Varsak bölgesinden şehir merkezine ve batısında yer alan Otogar, üniversite hastanesi, üniversite yerleşkesi, adliye, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi önemli bölgelere yolcu erişimi sağlanacak. 1. Etap Meydan-Kepezaltı ve 2. Etap Meydan-Havalimanı-Aksu hatları ile entegre edilecek 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile Antalya'yı saran bir ring oluşturulacak. Antalya'da toplam raylı sistem hat uzunluğu 55 kilometreye ulaşacak. Sistemler birbirine yolcu ve araç aktaracak şekilde planlandı.

KEPEZ'İN DEĞERİ ARTACAK

Kent içi ulaşımı rahatlatacak 3. Etap Raylı Sistem Projesi, güzergâhı üzerindeki bölgelerin de değerini artıracak. Hattın büyük kısmı Kepez ilçesi sınırlarından geçiyor. Hattın geçtiği yerlerdeki konut ve iş yerlerinin kıymeti artarken, Kepez ilçesindeki mahalleler ciddi bir değer kazanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.