Pınarlı ve Karaçalı’da sona gelindi

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yılların sorunu olan Pınarlı ve Karaçalı mahallelerinde ki mülkiyet sorununun çözümünde sona gelindiğini söyledi. Şahin, “Görüşmelerimizden olumlu sonuçlar aldık. Alt yapı çalışmaları bitti. Tapuları almamız an meselesi” dedi. 

24 Aralık 2020 Perşembe 12:52
Pınarlı ve Karaçalı’da sona gelindi

Olumlu görüşmeler

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Ankara’dan müjdeli haberlerle döndü. Ankara temasları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yanı sıra TOKİ ile görüşmeler yaptığını ifade eden Başkan Şahin, Pınarlı ve Karaçalı mahallerinin kanayan yarası olan mülkiyet sorununun çözümünde olumlu sonuçlar alındığını ifade etti.

Bir ücret karşılığı

Şahin, “Ankara’da ilgili müdürlüklerle masaya oturduk. Tüm sorunlar ortadan kalktı. Bölgeyle ilgili tapuların alınması an meselesi. Tapu verme yetkisi bizde olacak. Belediye olarak tapuları aldıktan sonra 18 uygulaması ile parselasyon çalışmalarımızı yapacağız. Daha sonra bir ücret karşılığı, içerisinde ki kullanıcılara vereceğiz. Bu ücret vatandaşı zora sokmayacak” dedi. 

Sorunlar bitmek üzere

Bölgenin geçmişe dayanan mülkiyet sorununun olduğunu ifade eden Şahin, “Daha önce de bölge vatandaşlarıyla görüşmelerimiz oldu. Toplantılar yaptık. Ne istediklerini sorduk. Tapularımızı istiyoruz demişlerdi. Tapunun verilmesi için de bölgenin imara sokulması gerekiyor. Görüşmelerin sonuna gelindi. Tüm sorunlar bitmek üzere” diye konuştu

İlk kazma Ocak Ayı’nda

Kent Meydanı’yla ilgili ilk kazmanın Ocak Ayı içerisinde vurulacağının altını çizen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Mevcut alanın yüklenici firmaya devrini gerçekleştirdik. Yüklenici firmanın inceleme safhası bitti. Yılbaşından hemen sonra ilk kazma vurulacak. Bu ölçüde mevcut kaymakamlık binası yıkılacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TOKİ’yle 2’inci görüşme

Aksu’ya spor kompleksi yapılması için TOKİ’yle bu anlamda bir görüşme yaptıklarına da dikkat çeken Şahin, “ Mevcut güreş sahasının bulunduğu alanın tahsisini gerçekleştirdik.  Alan 48 dönüm. Bu alanda spor kompleksi ile beraber, ek belediye hizmet binası yapacağız. Oranın planlamasını TOKİ’yle beraber gerçekleştireceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 24.12.2020 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet sargin 2020-12-25 06:22:31

Başkanım karaçalıca ki arsaların müşterek hale getirilmesinin yanımıza tanımadığımız bir ortak verilmesinin sizce haklı gerekçesi nedir.