Örgü bebek üretip satacaklar

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı, kadınlar için örgü bebek atölyesi açtı. Oyuncak Müzesi'nde gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile kadınlar hem hobi sahibi oluyor hem de el emeği ürünlerini satarak bütçelerine katkı sağlıyor.

18 Aralık 2019 Çarşamba 17:45
Örgü bebek üretip satacaklar

Kaleiçi Yat Limanı'nda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi'nde başlayan Örgü Bebek Atölyesi'ne, 15 kadın katılıyor. Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi'nin ücretsiz sunduğu atölye çalışmalarında kadınlar uzman eğitimciler tarafından örgü bebek yapımını öğreniyor.

6 ay sürecek Örgü Bebek Atölyesi, haftada altı saat olarak planlandı. Çalışan kadınlar da hafta sonu Örgü Bebek Atölyesi'nden yararlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Sokağı'nda tahsis edilen stantta kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlayabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Müzesi yöneticisi Saliha Özdemir İpek, “Proje, beklediğimizin çok üzerinde ilgiyle karşılandı. Hedefimiz kadınlarımızın evlerinde de aile bütçelerine katkı sağlayabildikleri bir iş alanı yaratmak. Yapılan çalışmaların satışı da söz konusu. Kadınlarımıza destek olmaya çalışacağız" dedi.

BAŞKAN BÖCEK'E TEŞEKKÜR

Örgü Bebek Atölyesi kursiyerlerinden Sevil Karadan, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e ev hanımları için böyle bir kursu açtığı için teşekkür etti. Karadan, “Kurs süresince çok güzel işler ortaya çıkacağına eminim. Kursumuz çok güzel geçiyor. Eğlenceli bir ortam var. Değişik figürler öğreniyoruz" diye konuştu.

ÖRGÜ İLE STRESE SON

Örgü Bebek Atölyesi'ne kızı ile birlikte katıldığını ifade eden Dilek Kaya, “Buraya katılma amacım hem ev bütçesine destek olmak hem de lösemi hastası çocuklara oyuncaklar yapmak. Strese birebir gelen bir aktivite. Ev hanımlarına da buradan sesleniyorum, evde oturmayın bu tarz kurslarla ailenize katkı sağlayın" ifadelerini kullandı.

GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKACAK

Kursiyer Kadriye Esenoğlu, uzun zamandan beri örgü bebek kursu araştırdığını, Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir kurs açtığını duyunca çok memnun olduğunu ifade etti. Esenoğlu, “İnşallah çok güzel eserler ortaya çıkaracağız. Aynı zamanda örgü yapmanın Alzheimer'ı önlemeye de çok faydası var" dedi.

BEBEĞİ İÇİN OYUNCAKLAR YAPACAK

Bebeğine organik oyuncaklar yapmak için kursa katıldığını ifade eden 4 aylık hamile Fatma Gülen, “Bebeğimin plastik oyuncaklarla oynamasını istemiyorum. Daha çok doğal ve kendi el emeğim göz nurum ile ürettiğim anlamlı oyuncaklarla oynasın istiyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.