O, meclis üyeleri konuştu

Geçmiş dönemde gerçekleştirilen asfalt ihalesinde yapılan yanlışlıklara “Dur” demek adına, borçlanmaya karşı çıkan ve meclis oturumuna katılmadıklarından dolayı hizmete engel olmakla suçlanan meclis üyeleri konuştu. Üyeler, “Attığımız adımın ne kadar doğru olduğunu Sayıştay raporu tescilledi.  O dönem bizleri dinlemiş olsalardı, Aksu Belediyesi zarara uğratılmazdı”

01 Temmuz 2019 Pazartesi 17:05
O, meclis üyeleri konuştu

Sayıştay raporlarıyla, Aksu Belediyesi’nin bazı yöneticilerinin yanlış kararlara imza atarak, Kamu zararı oluşturduklarıyla ilgili yankılar sürerken, kamu zararına en büyük etkenlerden biri olan asfalt ihalesinde ki yanlışlıklara meclis oturumuna katılmayarak karşı duran meclis üyeleri konuştu.  Attıkları adımın doğru olduğu Sayıştay raporlarıyla tescillendiğine dikkat çeken meclis üyeleri, “Bizler o dönem yanlış kararlar alan yöneticiler tarafından hedef tahtası haline gelmiştik. Ama İlahi adalet tecelli etti. Zaman bizleri haklı çıkardı. Mahkeme kararları ve Sayıştay raporlarından ortaya çıkan gerçek, bizlerin haklılığını gösterdi.

Ercan Ak:

Yanlışlıklara dur dedik. İyi niyetli uyarılarımızı yaptık. Asfalt ihalesinin iptali ve 21/B’ye göre ikinci ihalenin yapılmasının yanlış olduğunu iyi niyetli bir şekilde ifade ettik. Yine birinci ihale ve ikinci ihale arasındaki fiyat farkının halka izahının olmayacağını defalarca dile getirdik. Ama söylemlerimizin hiç biri dikkate alınmadı. Bildikleri yoldan gitmeye devam ettiler. Mahkeme kararları dinlenilmedi.  Süreç baştan sona yanlış yönetildi. Gelinen süreçte mahkeme kararları ve Sayıştay raporları bizim o dönem attığımız adımın ne kadar haklı olduğunu gösterdi.  Kısacası düzgün çalışan ve Aksu’nun menfaatlerini ön planda tutan herkes ötekileştirildi. Keşke bunların hiçbiri olmasaydı. Süreç doğru yönetilseydi ve Aksu Belediyesi zarara uğratılmasaydı.

Burhan Çelik:

Bizler aldığımız kararlarla Aksu’nun hakkını savunurken, birileri de o zamanlar bizleri Aksu’nun haini olarak ilan etmeye çalıştı. Bizleri kentin menfaatlerinin önüne engel olmakla suçladılar. Oysaki bizler hiçbir zaman kentin menfaatlerinin önüne engel olmak adına adımlar atmadık. Kamunun malını koruma adına adımlar attık. Yanlışlıklara dur dedik. Zaman da bizleri haklı gösterdi. Aksu Belediyesi’nin yetkililerinin ne kadar yanlış kararlara imza attığı, Sayıştay raporlarıyla kesinleşti. Yanlış yapan kimse cezalandırılmalı. İktidar ve muhalefet partisi olması fark etmez. Yanlış yapan yasalar önünde hesap vermeli.

Hamza Deniz:

Allaha şükürler ediyorum ki, o dönem yapılan yanlışlara ortak olmadık. Belediyemizin ve Aksu’muzun menfaatlerini korumak için mücadele ettik. Bizler böyle düşünürken, sırf kendi menfaatlerini ön planda tutarak, bizlerle ilgili kötü kamuoyu algısı oluşturanları da Allah’a havale ediyorum. Yargının verdiği karardan sonra da, Sayıştay raporu da o dönem Asfalt ihalesinde ne kadar büyük yanlış yapıldığını tescilledi.  Birinci ihalenin iptali ve sonrası fahiş fiyatla ikinci bir ihalenin yapılmasının yanlış olduğunu defalarca ilettik. Ama bireysel menfaatleri ağır bastığından dolayı, uyarıları dikkate almadılar. Umarım adalet yerini bulur. Suçlular er yada geç cezalandırılır.

Ferit Özçelik:

O zamanlar yapılanın yanlış olduğunu ifade etmiştik. Ama bizleri dinlemediler. Bizlerde Asfalt ihalesiyle ilgili borçlanmaya hayır diyerek tepkimizi ortaya koyduk. Bizlerle ilgili kötü algılar oluşturmaya çalıştılar. İlahi adalet tecelli etti. Haklı olduğumuz ortaya çıktı.  Bizler her zaman milletin hakkını düşünerek hareket ettik. Hırsız kimse gereken yapılmalı. Kamunun malı birilerine peşkeş çekilmemeli. Adalet er yada geç tecelli edecek. Buna inancım tamdır.

Mehmet Sapmaz:

Asfalt ihalesinde izlenen yolun yanlış olduğunu ifade ederek, karşı çıktık.  Birinci İhalenin iptalinden tutun da 2’inci ihalenin gerçekleştirilmesinin yanlış olduğunu her seferinde dile getirdik. Ama haklı haykırışlarımıza hep kulak tıkandı. Haklı olduğumuz Sayıştay raporlarıyla doğrulandı. Bizler kamunun menfaatlerini koruma adına adımlar attık. Bu anlamda çalışmalarımızı yaptık.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.