O alanda otopark olacak!

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kent Meydanı projesinde meydanın altına yapılacak olan otopark projesinin iptal edildiğine dair iddialara açıklık getirdi. Otoparkın çok önemli olduğunu belirten Başkan Şahin, “Otopark o alanda olmazsa olmazımız. Orada otopark olacak” dedi.

03 Aralık 2019 Salı 14:41
O alanda otopark olacak!

Geçtiğimiz günlerde, Aksu’ya yapılacak olan Kent Meydanı projesinde değişiklik olduğu ve meydanın altına yapılacak olan otopark projesinden, alan su kaynağı olduğu için vazgeçildiği iddiaları kamuoyuna yansıdı. Vatandaşları tedirgin eden iddialar karşısında açıklama yapan Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu içerisindeki park yeri sıkıntısı nedeniyle, projenin kırmızı çizgisinin otopark olduğunu söyledi. Şahin, “Vatandaşlarımızın için rahat olsun” şeklinde konuştu.

PROJE DEVAM EDİYOR

Projenin en başından itibaren otopark konusunda kararlı olduklarını belirten Halil Şahin, “Orada on dönümlük bir alanımız var. Biz bölgede ciddi bir otopark sıkıntısı olacağını bildiğimiz için, meydanın altına otopark yapmak istedik. Projenin başında zeminle ilgili bizim de tereddütlerimiz vardı. Zeminle ilgili bir sıkıntı olmadığı en son yapılan kazıda çıktı. Zaten zemin sulak alan olsa bile, şu andaki teknolojiyle o sıkıntıyı rahatlıkla giderebiliriz. Zemine kazıklar çakıldı. Proje devam ediyor. Bir aksilik olmazsa o alanda otopark olacak. Çünkü otopark bizim için önemli, Aksu içerisinde bu konuda ciddi sıkıntı var” dedi.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ; OTOPARK

Projenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) havale edildiğini belirten Şahin, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bu konu tekrar gündeme geldi. Projeyi TOKİ’nin yapması söz konusu oldu ve TOKİ’ye havale edildi. Şu anda TOKİ ile bizim teknik personelimiz dirsek temasında bulunuyor. Proje tekrar elden geçiyor. Projelendirme çalışması devam ediyor, sıkıntı yok. Otopark, bizim bu projede kırmızı çizgimiz. Yoksa bizim burada başka bir on dönümlük alan bulma şansımız yok. Vatandaşlarımızın bu konuda içi rahat olsun” diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.12.2019 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.