Muratpaşa'ya yeni başkan yardımcısı

MURATPAŞA Belediyesi'nde Başkan Ümit Uysal'ın davetiyle Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Ferruh Tunç, "Muratpaşa sakinlerinin, iş ve çalışma dünyasının memnuniyetini artırmak için çalışacağız" dedi.

02 Mayıs 2017 Salı 11:21
Muratpaşa'ya yeni başkan yardımcısı
Muratpaşa Belediyesi'nde, 59 yaşındaki Ferruh Tunç, Mali Hizmetler, Strateji Geliştirme, İşletme ve İştirakler ve Bilgi İşlem Müdürlükleri'nden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden 1981 yılında mezun olan Tunç, 1982 yılında ilgili sınavı Türkiye birincisi olarak kazanarak Maliye Teftiş Kurulu'na Maliye Müfettiş Muavini, 1985 yılında ise yeterlik sınavını başararak Maliye Müfettişi oldu. Uluslararası denetim ve danışmanlık kuruluşu Arthur Andersen'den gelen teklifi kabul ederek kuruluşun İstanbul Ofisi'ne 1987 yılında müdür olarak katıldı. 1991 yılında aynı kuruluşun Ankara Ofisini kurdu ve 4 yıl boyunca yönetti.

1996 - 1999 yılları arasında yabancı ortaklı bir Türk üretim/ihracat şirketinde finans ve idari işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ferruh Tunç, 1999-2004 yılları arasında alanında dünyanın en büyük denetim ve danışmanlık şirketlerinden biri olan KPMG Türkiye'de ortak olarak çalıştı. 2004-2007 yılları arasında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Tunç, 2001 finansal krizi sonrası fona devredilen bankalar ve banka aktiflerinin çözümlenmesinde önde gelen projeleri yönetti.

2007 yılında ortak olarak geri döndüğü KPMG Türkiye'nin 2009 yılında başkanı ve kıdemli ortağı oldu. Tunç, 2016 sonunda aktif iş ve çalışma yaşamına veda etti. Ferruh Tunç; çalışma hayatına paralel olarak doksanlı yılların başından itibaren saygın edebiyat dergilerinde şiirleri yayımladı. Şiir kitaplarından 'Melez Zamanlar' 2011 Ceyhun Atuf Kansu ve Behçet Necatigil, 'Tunç Ayna' adlı kitabı da 2012 Behçet Aysan şiir ödüllerine değer görüldü.

Üniversite yılları ve çalışma hayatı Ankara ve İstanbul'da geçen Tunç, doğup büyüdüğü Gazipaşa, ilkokulu bitirdiği Elmalı ve ortaokul ile liseyi okuduğu Antalya ile ilişkisini hep canlı tuttu. Antalya tutkunu olarak bilinen Ferruh Tunç, kente sevdasını "Benim için dünyanın merkezi Yivli Minare'nin olduğu yerdir" diyerek özetlerken Muratpaşa'da göreve başlamasıyla ilgili şunları söyledi: "Ümit Uysal'ın başkanlığa seçildiği günlerden bu yana açık tuttuğu davetine, onunla ve Muratpaşa Belediyesi'nin diri ve adanmış çalışanlarıyla birlikte Antalya'nın kalbine hizmet edebilme onurunu paylaşmak üzere ancak bu günlerde 'Evet' diyebildim. Bu onurun ne gibi sorumluluklar yüklediğinin farkındayım. Muratpaşa sakinlerinin, iş ve çalışma dünyasının memnuniyetini artırmak için çalışacağız." 

Son Güncelleme: 02.05.2017 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.