Muratpaşa'dan engellilere özel hizmet

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, engelli bireylerin hayatın bir parçası olması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için tükenmeyen bir enerjiyle çalıştıklarını söyledi.

01 Aralık 2016 Perşembe 13:34
Muratpaşa'dan engellilere özel hizmet
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Muratpaşa Belediyesi olarak engelli bireylerin hayata entegre olması için çalıştıklarını kaydetti.
Bu çalışmalar çerçevesinde Nisan 2015'te eski Lara Caddesi üzerinde Antalya'nın değerli noktasını Adalya Vakfı'yla birlikte Engelsiz Kafe olarak hizmete açtıklarını kaydeden Başkan Uysal, Engelsiz Kafe'nin sadece engelli bireylerin bir araya geldiği bir yaşam alanı olmanın çok ötesinde olduğunu kaydetti.
Başkan Uysal, “Burası tüm komşularımıza açık ama iletişim halinde olduğu engellilerle birlikte turşu kurmaktan meditasyona, yanlarında aileleri olmadan küçük gezilere kadar çeşitli eğitim programları burada hayata geçiriliyor" diye konuştu. Başkan Uysal, Engelsiz Kafe'de ayrıca çölyak hastalarına yönelik Antalya'nın ilk ve tek glütensiz mutfağının da yer aldığını belirtti.

'HAYATIN PARÇASI OLSUNLAR'
Muratpaşa'da herkesin kendini paydaşı hissettiği bir yaşamı oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Uysal, şöyle konuştu:
“İnsanımız evinden çıksın, engelli şeridi yerleştirilmiş, turunç ağaçlarıyla yemyeşil kaldırımdan yürüsün belediyemizin yüzme havuzunda, kapalı spor salonlarında sabah sporunu yapsın. Oradan çıkıp işine devam etsin ya da emekliyse yaşlı evlerimizde nitelikli zaman geçirsin istiyoruz. Herhangi bir mesleği yoksa meslek edindirme kurslarımız, hobi amaçlı sanat kurslarımız var. Şu an için 6 bin komşumuz bizimle sabah sporu yapıyor. Bunu 24 bine çıkarmak için projeler geliştiriyoruz. İstiyoruz ki engellilerimizde artık evlerinden çıksın, bunun bir parçası olsun ve bu hedef doğrultusunda Muratpaşa'ya 'Farkında mısınız?' diye sesleniyoruz."

ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLER
Başkan Ümit Uysal, bunu gerçekleştirmek için bedensel ve görme engelli, geçici engelli ya da koah, astım gibi hastalıkla boğuşan, kanser hastaları ve hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı yaşamak zorunda olan kişiler için belediyecilik terimleriyle 'temel altyapı hizmetlerini' yerine getirdiklerini söyledi.
Bu kapsamda yenilen kaldırımlara 57 kilometre engelli şeridi yerleştirdiklerini, 7 gün 24 saat çalışan hasta nakil ambulansının 4 bin 81 kişiye hizmet verdiğini, 15 bin 400 işlem yaptığını belirten Başkan Uysal, evde doktor kontrolü ve muayene, hemşirelik hizmetleri, hasta bakım hizmetleri ve ev içi tamirat hizmetlerinin 2 bin 30 kişiye ulaştığını kaydetti. Muratpaşa Belediyesi Aşevi'nin günlük 200 engelli aileye yemek ulaştırdığını belirten Başkan Uysal, bunun yanı sıra Engelsiz Taksi, Engelsiz Otobüs gibi hizmetlerle engelli bireyler için hayatı daha kolay hale getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

'3 ARALIK İÇİN HEP BERABER'
Hayatın her anını engelli bireylerle paylaşmaktan onur duyduklarını dile getiren Başkan Uysal, bu çerçevede 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 2 Aralık Cuma günü engelli bireyler, aileleri ve engelli dernekleriyle öğle yemeğinde bir arada olacaklarını söyledi.
Yemeğin ardından Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda halka açık film gösterimi gerçekleştirilecek. Sinan Uzun'un yönetmenliğini yaptığı Asuman Dabak ve Haldun Dormen'in rol aldığı 'Adım adım' filminde filmde down sendromlu Can Ayan, bedensel engelli baletler Mehmet Sefa Öztürk ve Bora Acar Zöngür de rol alıyor.

Son Güncelleme: 01.12.2016 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.