Muratpaşa'nın mavi bayrak hedefi

 MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin Antalya'nın doğa harikası falezlerin denizle birleştiği noktada yer alan 5 plajı için Mavi Bayrak başvurusu yaptıklarını söyledi. Başkan Uysal, geçen yıl 4 plajla Mavi Bayrak almaya hak kazandıklarını belirterek, "Bu yıl hedefimiz 5'te 5" dedi.

25 Nisan 2019 Perşembe 12:13
Muratpaşa'nın mavi bayrak hedefi

Muratpaşa Belediyesi, birinci derece doğal SİT alanı olan falezlerin kıyı bandında bulunan plajları için mavi bayrak başvurularını gerçekleştirdi. Muratpaşa Belediyesi'nin falez kıyı bandında 5 plajı bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa Belediyesi olarak ilk falez plajımızı 2016'da hizmete açtık. Yoğun bir ikna süreci ve mücadelenin sonucunda Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu'ndan alınan izin ve onaylar doğrultusunda falez kıyı oluşumuna hiçbir zarar vermeden komşularımızı falezlerden Akdeniz'in mavilikleriyle buluşturduk" diye konuştu. 



Türkiye'de kıyıların sayısız işgale konu olurken Muratpaşa'da önemli bir kamu hassasiyetini ortaya koyduklarına dikkati çeken Başkan Uysal, “Bu sayede mümkün olan noktaları sadece komşularımızın değil bu kente turist olarak gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin kullanımına açtık" dedi. Başkan Uysal, bunu gerçekleştirirken kamu kurumu ve kuruluşları için örnek bir işletme anlayışını da hayata geçirdiklerini belirtti. 

Bu noktada uluslararası bir standart olarak mavi bayrağın önemine dikkati çeken Başkan Uysal, “Aynı zamanda bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak, deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine verilen önemi, plajların kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güveliği garanti etmektedir" diye konuştu. Muratpaşa Belediyesi'nin falez plajlarında bir kamu kurumu olarak tüm bunları sağlıyor olmasının ayrıca önemli olduğunu belirten Başkan Uysal, “2017'de 3 plajımız için Mavi Bayrak almaya hak kazandık, geçen yıl bu sayısı 4'e çıktı. Şimdi hedef 5'te 5" dedi.


Muratpaşa Belediyesi, geçen yıl Mobil, Erdal İnönü Kent Parkı, İnciraltı ve Erenkuş plajlarıyla Mavi Bayrak aldı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak programı kapsamında Muratpaşa Belediyesi, 4 plajla birlikte Konserve Koyu Falez Plajı için de başvurusunu gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.