Muratpaşa Meclisi'nde referandum tartışması

MURATPAŞA Belediye Meclisi'nin tek MHP'li üyesi Mustafa Taşbaş, 16 Nisan'daki halk oylaması sonuçlarında Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verdiği kararların, referandumu ayıplı hale getirdiğini söyledi.

03 Mayıs 2017 Çarşamba 17:09
Muratpaşa Meclisi'nde referandum tartışması
Muratpaşa Belediyesi Mayıs ayı meclisi, Ümit Uysal başkanlığında gerçekleştirildi. Parti sözcüleri gündem dışı söz alarak değerlendirmelerde bulundu. Meclis'te 16 Nisan'da gerçekleştirilen referanduma yönelik tartışma çıktı. CHP'nin meclis üyeleri YSK'nın mühürsüz oyları kabul etmesiyle seçimlere gölge düşürdüğünü söyledi. Ak Parti Sözcüsü Cemal Lütfü Öner ise halkın yüzde 51'inin kabul ettiği anayasa değişikliğine herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.



MHP'Lİ TAŞBAŞ'TAN FARKLI ÇIKIŞ
MHP'nin Muratpaşa Belediyesi'ndeki tek meclis üyesi Mustafa Taşbaş ise MHP'nin referandumdaki duruşundan farklı bir söylemde bulundu. Taşbaş, 16 Nisan referandum sonuçlarını hukukçu kimliğiyle değerlendirdiğinde YSK'nın uygulamalarıyla referandumun ayıplı hale geldiğini söyledi. Ancak sonuçları itibariyle anayasa değişikliklerinin kabul edildiğini belirten Taşbaş, "Bize düşen beklemek ve görmek. Umarım partili cumhurbaşkanı herkese sahip çıkar" dedi. Taşbaş'ın açıklamalarını Ak Partili Meclis üyesi Mehmet Altınsoy eleştirdi. Referandumda MHP'nin duruşunun 'evet' yönünde olduğunu hatırlatan Altınsoy, "Mustafa Taşbaş partim adına konuşuyorum diyor ama MHP'nin duruşu ortada. Bu ne biçim duruş" dedi. Taşbaş ise sözlerinin partisini değil şahsını bağladığını söyledi.

OHAL KOŞULLARINDAKİ REFERANDUM UYGUN OLMADI
Referandum konusunda düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Ümit Uysal, Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarında gerçekleştirilen anayasa değişikliğinin uygun olmadığını kaydetti. Uysal, "Ülke genelinin mutabık olması gereken değişikliklerin yüzde 51 ile kabul edilmesi sosyal barışımız için uygun olmamıştır. Kamu imkanlarının en geniş şekilde kullanılması hiç uygun olmamıştır. Açık yasa hükümlerinin seçim günü ihlal edildiği gözlenmiştir. İlk uygulaması HSYK seçimlerinde belli olacak. Sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Son Güncelleme: 03.05.2017 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.