Mühendisler Büyükşehir'in projelerini inceledi

İNŞAAT Mühendisleri Odası Antalya Şubesi üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden projelerini inceleyerek, yatırımlar hakkında bilgi aldı.

29 Kasım 2016 Salı 11:28
Mühendisler Büyükşehir'in projelerini inceledi
Büyükşehir Belediyesi, kamu yatırımlarının şeffaf bir şekilde incelenebilmesi amacıyla STK'lardan gelen talepler doğrultusunda teknik geziler düzenliyor. Teknik gezilerin ilk konuğu İMO Antalya Şubesi üyeleri oldu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yatırımlar Şube Müdürlüğü'nün kontrolünde, yapımı devam eden Nekropol Alanı inşaatı, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi inşaatı, Tonguç Caddesi Hemzemin ve Tünel Geçişi çalışmaları, İMO Antalya Şubesi üyeleri tarafından ziyaret edildi.

TEKNİK BİLGİLENDİRME YAPILDI
Teknik gezi kapsamında ilk durak Nekropol Alanı inşaatı ve Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi inşaatı oldu. Mühendisler burada şantiye alanındaki çalışmalarını inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve İMO üyeleri daha sonra Tonguç Caddesi'nde yapımında sona gelinen hemzemin ve tünel geçişi çalışmalarını inceledi. Devam eden projelerle ilgili bugüne kadar yaşanan süreçler, projelerin mevcut durumları ve projeler tamamlandıktan sonraki durumu ile ilgili İMO üyelerine, Yatırımlar Şube Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından bilgilendirme yapıldı. Teknik gezilerle kamu yatırımlarının şeffaf bir şekilde incelenmesi sağlanırken karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

STK GÖRÜŞLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Biz yaptık, oldu" mantığı ile hareket etmediklerini söyledi. Başkan Türel, bunun en güzel örneğini Boğaçayı Projesi'nde STK'larla gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda bazı değişiklikler yaparak gösterdiklerini söyledi. Başkan Türel, başta İMO olmak üzere, akademisyenler ve uzmanlar ile yapılan toplantılardan sonra proje içinde yer alan marinanın yerini değiştirdiklerini hatırlattı. Her bir projenin Antalya'nın değerine değer katacağını, marka değerini yükselteceğini dile getiren Türel, bu yatırımları yaparken toplumun her kesimi ve sivil toplum örgütlerinin eleştirilerine kulak verdiklerini kaydetti. 

Son Güncelleme: 29.11.2016 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.