Millet Bahçesi şekilleniyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin, Işıklar'da eski stadyum alanında yapımına devam ettiği Millet Bahçesi'nde ağaç dikimine başlandı.

14 Kasım 2018 Çarşamba 16:05
Millet Bahçesi şekilleniyor

Işıklar'da kullanılmaz hale geldiği için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen Atatürk Stadyumu'nun yerine yapımına başlanılan Kent Müzesi ve Türkiye'nin ilk Millet Bahçesi'nde çalışmalar sürüyor. Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi ile bütünleşik olacak Millet Bahçesi Projesi kapsamında peyzaj çalışmaları için ağaç dikimine başlandı. Dikilen 18 hurma ağacının yanı sıra mevcut ağaçlar da korundu. Alana yeni ağaç dikimi de gerçekleştirilecek. Sulama altyapısının tamamlanmasıyla çim döşeme işlemine geçilecek.

Yürüyüş yollarının inşaatında sona gelinirken, taş döşeme işlemleri ise sürüyor. Yer altında planlanan 3 katlı otoparkın inşaatı ise daha önce tamamlanmıştı. Eski stadyumun yıkılan efsane açık tribünü proje içinde mimari bir hatırlatma ve nostalji olarak yeniden inşa edildi.

TÜRKİYE'NİN İLK MİLLET BAHÇESİ

Tadilatı süren Kapalı Spor Salonu ise Kent Müzesi olacak. Tarihi Büyükşehir Belediyesi binası da Belediye Müzesi olarak hizmet verecek. Fen İşleri ve Çevre Sağlığı binaları da farklı müzelere ev sahipliği yapacak. Yıkılan stadyum alanı, Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi ile birlikte Türkiye'nin ilk Millet Bahçesi'ne dönüşecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.