Meydan’da BULUŞTUK

Aksu’yu önümüzdeki yılların parlayan yıldızına dönüştürecek önemli projelerin başında gelen Kent Meydanı vatandaştan üst düzey yöneticilere, esnaftan siyasetçilere kadar binlerce kişiyi şimdiden heyecanlandırıyor. Bütün siyasi partiler projeye destek veriyor. İşte özlediğimiz Aksu budur… Projeye destek veren bütün siyasetçilerimize , yöneticilerimize ve iş adamlarımıza, Aksu’nun yarınları adına binlerce teşekkürler.

15 Şubat 2016 Pazartesi 18:18
 Meydan’da  BULUŞTUK

İlçeyi dört bir yandan kuşatan yeni yatırımlar devam ederken, hedefteki projelerin en büyüğü olan yeni Kent Meydanı da sabırsızlıkla bekleniyor. Daha şimdiden 7’den 70’e bütün Aksuluların ortak konusu, Kent Meydanı’nda ilk kazmanın ne zaman vurulacağı oldu. Aksu Belediyesi yönetimi, söz konusu proje ile ilgili plan çalışmalarının aksamadan sürdüğünü ve bu yönetim döneminde Aksu’ya yeni bir meydanın kazandırılacağını belirtiyor.

PROJE HEP GÜNDEMDE
Aksu Kaymakamlığı’nın halen hizmet verdiği binanın yıkılması ve caddenin üst tarafındaki okul bahçesinde yeni bir Hükümet Konağı kurulmasını da içeren projenin kapsamında, esnaf için modern işyerleri, çarşılar, otopark, cami ve parklar yer alıyor. Aksu Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında Kent Meydanı projesi yeniden gündeme geldi.

YERALTINDA OTOPARK
Mevcut kaymakamlık binası ve çevresinin yıkılarak Kent Meydanı yapılacak olması ile ilgili Belediye Başkan Halil Şahin bilgiler verdi. Şahin, “Kent meydanı yaparak ilçenin merkezini oluşturmak istiyoruz. Esnafları da mağdur etmeyecek şekilde planlama yapıyoruz, planlamayı bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Kent meydanının altını otopark olarak düşünüyoruz böylelikle ilçenin otopark sorununu da çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

PARTİLERDEN DESTEK
Aksu Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz ilçenin kent meydanı olmamasının zaten büyük ayıp olduğunu vurgularken, CHP Grup Sözcüsü Yusuf Kumbul da kendisini en çok heyecanlandıran çalışmanın bu proje olduğunu ifade ederek Başkan Şahin’e teşekkür etti. Özet olarak, Aksu’nun geleceği için büyük önem taşıyan bu projeye bütün siyasi partiler sıcak bakıyor.

KİŞİLİKLİ BİR BİNA
Antalya’da bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada yeni Kent Meydanı’nı da gündeme getiren Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise şu değerlendirmede bulundu: “Aksu içerisinde hükümet konağı çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 6 dönümlük bir alana hükümet konağını yapmayı planlıyoruz. Aynı zamanda alan etrafındaki binalar yıkılarak Aksu’ya yakışacak bir meydan yapılacak. Hükümet konağı vatandaşlarımıza kamu kokusunu hissettirecek şekilde dizayn ediliyor. Tam anlamıyla kişilikli bir bina olacak.” Aksu Girişimci İş Adamları Derneği (AKGİAD) Başkanı Mustafa Altıntaş da, ilçedeki iş dünyasının, Aksu’ya yeni ve çağdaş bir çehre kazandıracak olan Kent Meydanı projesinden çok umutlu olduğunu vurguladı.


Proje hakkında özet bilgi
İlçemizin acil ihtiyaçlarından olan Hükümet Konağı ve Kent Meydanı’nın yapılmasının düşünüldüğü alanın yaklaşık 11 bin metrekarelik kısmı Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisliydi. Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli bu yerin tahsisinin iptal ettirilebilmesi projenin önündeki en büyük problemdi. Cumhuriyet tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı kendisine ait olup kullanımında oldukları hiçbir yerin bir kısmını başka bir kuruma tahsisine izin vermemiş. Bunun için gerekli yazışmalar hemen başlatıldı. Milli Eğitim’den tahsisi alınan alana önce Hükümet Konağı yapılırken, etrafına esnaf için dükkânlar inşa edilecek.
 

Son Güncelleme: 15.02.2016 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
E.bulut 2016-02-16 13:33:16

Acilen kapalı pazar yapılmalı, kent merkezine ve güzelyurta