Mecliste liste tedirginliği

Aksu Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumu gerçekleşti. Renkli dakikaların yaşandığı oturumda gizli oylamayla yapılan encümen seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin ortak sunduğu liste delindi. Bu delinme ittifak paydaşları AK Parti ve MHP’de tedirginliğe neden oldu.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 14:11
Mecliste liste tedirginliği

2019 yılı faaliyet raporu oylaması yapıldı

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir ara verilen Aksu Belediye Meclis toplantısı, Temmuz ayı oturumuyla yeniden başladı. Birçok gündem maddesinin ele alındığı oturum, beraberinde birçok gelişmeyi de getirdi. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edildiği oturumda bir taraftan belediyenin 2019 yılı faaliyet raporları oylamaya sunulurken, öbür taraftan encümen seçimleriyle beraber Plan bütçe ile İmar komisyonlarında görev alacak yeni üyeler belirlendi.

Cumhur ittifakının listesi delindi

Encümen seçimlerinde Cumhur İttifakı paydaşları olan AK Parti ve MHP, ortak bir liste sundu. AK Parti’den Hakkı Çoşkun, MHP’den Kemal Kara’nın yazıldığı listede,  MHP’li Kemal Kara Cumhur ittifakı üyelerinin toplamından bir eksik oy aldı. İttifakın toplamda 14 meclis üyesi var. Kara’nın aldığı oy ise 13, böylelikle liste delinmiş oldu. Bu durum her iki kanatta tedirginliğe neden oldu. İkinci oylamaya geçildi. Bu oylama öncesi meclis üyelerinin birbirini markaj altına alması gözlerden kaçmadı.   

Mecliste yeni bir ittifak oluştu

Cumhur ittifakı cephesinde bunlar yaşanırken, muhalefet cephesinde de bir ilk yaşandı. Bu ilk ise, bugüne kadar meclis oturumunda bağımsız hareket eden DSP grubunun, Millet İttifakı cephesiyle ortak hareket etmesiydi. Yeni ittifakın encümen için verdiği listede, İYİ Parti’den Ahmet Gülcü, DSP’den de Mehmet Akif Ordu ismi yer aldı. Gerçekleşen oylamada DSP’li Ordu, Cumhur İttifakı üyelerinden bir oy almayı başardı. 

Cumhur ittifakı üyelerinin markajları

CHP, DSP ve İYİ Parti’nin toplamda 12 sandalyesi bulunmasına rağmen, DSP’li Ordu 13 oy almayı başarması, MHP’li Kara ile oy anlamında eşitlenmesine neden oldu. Bunun üzerine ikinci oylamaya geçildi. Bu sefer Cumhur İttifakı üyeleri bu sefer işi sağlam tuttu. Cumhur ittifakı üyeleri arasında büyük markaja almanın yaşandığı oylamada Hakkı Coşkun’dan sona Kemal Kara 14 oy olarak 2’inci encümen üyesi seçildi. Daha sonra İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonları seçimleri yapıldı.

Komisyonlarda görev alacak üyeler

İmar Komisyonu Üyeliklerine; Pınar Uğur, Yaşar Sözen, Ali Alpay Bilge, Gökhan Kaplan, Ahmet Okudan seçilirken; Plan ve Bütçe Komisyonuna İbrahim Köseoğlu, Tuğrul Pirimoğlu, Turan Alma, Yunus Akpınar, Süleyman Özgür seçildi. Mecliste 2019 yılı faaliyet raporu da onaylandı. Rapor görüşülürken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin yerini Meclis Başkan Vekili Emin Bal’a bıraktı. Emin Bal’ın başkanlığında görüşülen faaliyet raporu oy birliği ile geçti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.