Manavgat'ın kalbi Türkbeleni'nde atacak

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Manavgat'a nefes aldıracak 350 dönümlük Türkbeleni Mesire Alanı Projesi'nde çalışmalar başladı.

29 Ocak 2017 Pazar 13:05
Manavgat'ın kalbi Türkbeleni'nde atacak
Belediye şirketi ANTEPE A.Ş. tarafından hazırlanan proje ile 350 dönümlük Türkbeleni, Manavgat'ın yeni yaşam alanı oluyor. 30 milyon 480 bin liraya ihale edilen projede hafriyat çalışmaları başladı. Manavgat'ın akciğeri konumundaki Türkbeleni'nde tek bir ağaç kesilmeyecek. Doğası aynen korunurken, 2013'teki yangında zarar gören bölgeye de 2 bin 500 ağaç dikilecek. Doğa ile eğlencenin iç içe olduğu, meydanları, spor alanları, sosyal tesisleri, kültür-sanat yapıları ile her detayın düşünüldüğü Türkbeleni Projesi, Manavgat'ın çekim merkezi olacak.

1350 METREKARELİK YAPAY GÖLET
Türkbeleni içindeki yapılar, doğanın içinde kaybolacak şekilde ahşap ve traverten mermer malzemelerden yapılacak. Alan ortasındaki vadide üzerinde ahşap köprüler olan 1350 metrekarelik yapay gölet oluşturulacak. Ormanın içine gençler ve çocuklar için 2 bin metrekarelik alanda adrenalin ve macera parkı yapılacak.



GENÇLİK MERKEZİ
Proje kapsamında içinde konferans salonu, ASMEK merkezi, laboratuvarın yer alacağı bir de Gençlik Merkezi yer alacak. İnşa edilecek 2 bin kişilik amfitiyatro birçok etkinliğin adresi olurken, alanı hareketlendirecek. Vatandaşlar seyir terası ile Manavgat'ın eşsiz manzarasını izleyebilecek. Burada Manavgat'a bir de açık sergi alanı kazandırılacak. Projede vatandaşların seyir terasına ve restoran meydanına rahat ulaşabilmesi için yatay asansörler de bulunuyor.

60 METRELİK TÜRK BAYRAĞI
Restoran meydanındaki 4 yeme içme ünitesinde, Manavgatlılar bir tarafta deniz manzarası diğer tarafta Manavgat manzarası eşliğinde yemek yiyebilecek. Alanın en yüksek noktasında 60 metrelik bayrak direği yer alacak. Manavgat'ın her noktasından görülebilecek Türk bayrağı ile Türkbeleni vatandaşları selamlayacak. Proje alanının tümünü engelli bireyler rahatlıkla kullanabilecek.

STK'LARA YER VERİLECEK
Manavgat'taki sivil toplum kuruluşlarına mesire alanı ana girişindeki sosyal tesis binasında yer verilecek. STK'lar, alana canlılık getirecek. 7'den 77'ye herkesi ve her kesimi kucaklayan projede ayrıca çeşmeler, çocuk oyun alanları, yürüyüş patikaları, koşu parkurları, doğal gezinti köprüleri, büfeler, spor tesisleri, ibadethane, flora ve fauna tanıtım alanı, 5 adet açık otopark ve 250 araçlık kapalı otopark da yer alıyor. 

Son Güncelleme: 29.01.2017 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.