Kumluca'da kadın çiftçiler yarıştı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın son ilçe elemesi Kumluca'da yapıldı.

06 Ekim 2016 Perşembe 10:34
Kumluca'da kadın çiftçiler yarıştı
Kadın çiftçilerin bilgi birikimine ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma Kumluca Belediyesi Düğün Salonunda yapıldı. Yarışmaya, Kaymakam Polat Kara, Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Selahattin Okur, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ve üreticiler katıldı.
8 kadın çiftçinin katıldığı, tarım, hayvancılık ve gıda konularında 15 sorunun yöneltildiği yarışmanın normal süresini İmran Gün, Elif Eldeniz ve Yaşam Özdemir 100 puanla tamamladı. Yedek sorularda Sarıcasu Mahallesi'nden katılan 2 çocuk annesi İmran Gün birinci oldu.
Antalya'da gerçekleştirilecek yarı final elemelerine katılmaya hak kazanan İmran Gün'e 1500 liralık ödülünü Kaymakam Polat Kara verdi. Yarışmada ikinci Elif Eldeniz 750 lira, üçüncü Yaşam Özdemir ise 500 liralık para ödülünün sahibi oldu.
Yarışmanın finali EXPO 2016 Antalya'da 15 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme: 06.10.2016 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.